Козятинський військкомат реформують. Що зміниться?

Козятинський військкомат реформують. Що зміниться?

Ще в серпні 2016 року було прийнято рішення реформувати військкомати у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки і, нарешті, з 1 січня 2020 року такий центр запрацює на базі Козятинського районного військового комісаріату.

— Причинами такого рішення є той факт, що існуючий стан довіри громадян до військових комісаріатів після мобілізації у 2014-2016 роках, бажав би бути кращим. Крім того, функції і назва військових комісаріатів носили розпорядчо-примусовий характер, і такий вид діяльності має бути ліквідованим. Натомість, у нових підрозділах більше уваги звертатимуть на підвищення рівня довіри суспільства до військових структур та покращення взаємодії з громадянами, — йдеться на офіційному сайті міської ради Козятина.

Акцент буде ставитися на роботі із соціальної підтримки тих, хто має і мав відношення до ЗСУ і силових структур – це питання соціального і пенсійного забезпечення. Також, буде можливість більш ефективно здійснювати громадський контроль за діяльністю військових структур. Експеримент щодо створення територіальних центрів був зроблений на базі обласного і одного районного військкоматів Чернігівської області. Крім того, реорганізація збігатиметься із введенням в дію єдиного реєстру військовозобов’язаних.

Як повідомляють, функції нової структури залишаться ті ж, що і раніше, але будуть розподілені за окремими блоками: комплектування військ в мирний час та особливий період, мобілізаційна робота, соціальна підтримка, надання юридичної допомоги військовослужбовцям та військовозобов’язаним. Також буде збільшено кількість прийомних днів для зменшення черг та зручності громадян.

Відео дня

Справжніх, сильних духом та тілом чоловіків і жінок чекають Збройні Сили України, і перший крок у військо – це прийти до Козятинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо:

Козятинський районний військкомат запрошує на контрактну службу. Скільки платять?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up