Козятинському музею подарували 30-й том сорокатомної серії «Золота пектораль»

Козятинському музею подарували 30-й том сорокатомної серії «Золота пектораль»

На вихідні завітали до Музею історії міста Козятин гості з Києва і не з пустими руками, а з подарунком. Ігор Туржанський, представник видавництва "Букрек" у Києві та член правління ГО "Вікімедія Україна " представив нам 30-й том сорокатомної серії "Золота пектораль" українських народних казок інституту українознавства "Казки Поділля" 2010 р.

За інформацією музею, на сторінках даного видання можна познайомитися з казками, пригодами, оповідями ,переказами нашої місцевості, що залишили у спадок майбутньому поколінню старожили Козятинщини.

— Є у збірці й спогади старожилів про голод 1932-1933 рр. Батько гостя проживав у м. Козятині на вулиці Матросова, часто згадував рідне місто і розповідав про цікаві події синові. У Ігора з'явилося бажання особисто відвідати батьківщину . Разом з колегою Вікторем Семенюком, з яким працювали разом в українській вікіпедії, переглянули музейні експозиції. Приємно вражені деякими цікавими фактами із минувшини Козятина та краю, — пише на совїй сторінці директор музею Лілія Макаревич.

Відео дня

Відкриттям стало те, що фільм Івана Миколайчука «Вавілон - ХХ», поставлений за романами Василя Земляка «Зелені млини» , «Лебедина зграя» на подіях , що відбувалися у селах Конюшівці та Миколаївці на Вінниччині, де народився і проживав автор романів , чех за походженням Василь Вацек.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up