Козятинську молодь тягне в руїни. Ми перевірили місця, де «тусить» молоде покоління

Козятинську молодь тягне в руїни. Ми перевірили місця, де «тусить» молоде покоління
  • Козятин у фото. Кожного тижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапили місця відпочинку молоді, де вона збирається у вечірній чи нічний час

Перше місце, яке нас зацікавило –  територія довгобуду, що на перехресті провулку Лікарняного та вулиці Незалежності. Про те, що закинута споруда не пустує, свідчила витоптана до руїн доріжка. Зайшли ми в середину і не помилилися. Довгобуд є пристанищем молоді і не тільки. Про це нам розповів козятинчанин, який прийшов сюди справити нужду. Каже, крім молоді, яка збирається увечері, вдень тут можна зустріти п’яничок.

Відео дня

– А ще забігають сюди і як я, по-тихому в коридорчику обходяться, – додає наш співрозмовник.

Ще одна точка, де молодь «розважається» – у міському парку: в альтанці, на лавочках біля квітника та на підмурку біля тротуару. Альтанка неподалік від  дитячого майданчика зразка минулого століття. За ніч у ній може веселитися не одна компанія. Тож на ранок є що прибирати двірникам. 

Зі слів пані Антоніни, мешканки вулиці Грушевського, коли компаній декілька – то в міському сквері стоїть такий крик, що іноді доводиться зачиняти вікно.

Куди спокійніше відпочивати в альтанках в парку залізничників. Від людей, які бачать четвертий сон, далеко і альтанок залізничники поставили три. Обійшовши всі, нам пригадалася пісня Юрія Нікуліна про султана, трьох жінок і три тещі. Альтанки три і у всіх купа сміття та пляшок за ніч. 

Ще одне місце тусовок – колгоспний чи центральний ринок. Облюбувала молодь там кафе-бар. Кому він у фінансовому плані не підходить – місцем відпочинку обирають накриття торгового ряду.

Збирається молодь й у вантажному дворі. Козятинчани більш старшого покоління знають це місце як «Горіла рампа». Чим притягує молодих людей гуркіт вагонів і сигнали локомотивів, нам розповів залізничник Руслан. Ні вагони, ні колії, ні локомотиви тут ні до чого. 

– Біля колишніх складів є майданчик. Він слугує замість стола. От біля такого штучного столу чи в складських приміщеннях молодь розважається, – каже залізничник.

В селі Козятині молоді люди облюбувала собі місце біля будинку культури. На Талимонівці постійним місцем дислокації є руїни колишньої військової частини. Про те, що тут часто буває молодь, свідчать написи на стінах. Тут ми познайомилися з колишнім військовим цієї частини. 

– Це не молодь у нас така, що її тягне у розвалини. Це у нас влада безтолкова, якщо не сказати більше. Моє дитинство пройшло в Сестринівці. Було там на ту пору два колгоспи-гіганти. Зараз в Сестринівці пустка, – з сумом розповідає колишній військовий. 

В районі автостанції молодь збирається за кооперативними гаражами. Це руїни  в бік від автогаражів. Своїми думками щодо того, чому юнацтво так притягують руїни, поділився будівельник Сергій. 

– Це хороші діти нормальних батьків. Це у нас нероби при владі нічого для молоді не зробили, а що було зроблено до них – героїчно закрили. От і обрала молодь руїни. Не всі ж вони займаються в спортивних секціях чи в гуртках рукоділля. Для юнаків і дівчат з високим адреналіном повинні функціонувати спортивні зали, майданчики для гри в більярд, чи безкоштовні дискотеки, – каже чоловік.

Вітрина розпитого спиртного в лісосмузі біля залізниці

— Так зараз карантин, заборонені дискотеки.

— А до карантину вони були? Тільки на Новий рік та на День міста молодь могла розважитись, пострибати під музику, а що їм робити 363 дні, що залишилися?

► Колишня військова частина – теж притягує до себе відпочивальників 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Це спорт майданчики, для всіх бажаючих
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up