Козятинці дали оцінку посипанню тротуарів і доріг

Козятинці дали оцінку посипанню тротуарів і доріг

Після останніх вихідних козятинські дороги припорошило снігом. До вечора понеділка мряка зробила свою чорну справу, перетворивши міські дороги на суцільну ковзанку. На ранок вівторка дороги мали кращий вигляд, але на поворотах транспортні засоби заносило. Здійснивши декілька рейсів ранньою порою, щоб працюючі земляки вчасно потрапили на роботи, водії маршруток зупинили свій транспорт о 9-ій годині.

На запитання  журналіста газети «RIA-Козятин», коли поїде громадський транспорт, водій «одинички» Вадим відповів:

— Ви самі все бачите, поїдемо тоді, як дороги посиплять. Їхати неможливо.

— І коли дороги мають посипати? 

Відео дня

— Це ми хочемо запитати у міського голови, – сказали перевізники. 

Відрядивши делегацію до очільника міста, водії маршруток пішли до кабінету міського голови. 

У той час в кабінеті очільника міста йшла нарада. Після її завершення до перевізників вийшов заступник міського голови з ЖКГ Євгеній Малащук і запросив їх до кабінету міського голови.

Почався діалог між сторонами з непорозумінь і ультиматумів. Начальник ЖКГ вважав, що маршрутники вийшли на страйк. Коли транспортники довели, що вони не страйкують, а зупинка маршруток – вимушена міра, сторони перейшли до порозумінь і конструктиву.

— При такій погоді сипати дороги малоефективно, мряка і дощ покращення стану доріг не дасть. Така ситуація не тільки в Козятині. У Вінниці те саме, і в інших містах, – казав міський голова Олександр Пузир.

Начальник ЖКГ наголосив, що в міському автопарку тільки дві одиниці посипальної техніки, у понеділок третю забрали у «Відродженні».

– Усі маршрутні напрямки сьогодні будуть засипані, – Але коли  ви не можете їздити, то зверніться до міської ради з письмовою заявою, – каже Євген Малащук. 

– Усі дороги може й не треба засипати. Посипати потрібно найбільш небезпечні місця,  подвійні повороти, – сказали перевізники. 

— Зигзаги, – уточнив міській голова. – Добре, посиплемо.

— Як тільки нам скажуть, що дорога посипана, ми відразу роз’їжджаємося по маршрутах, – кажуть перевізники.

— Ситуація така, що дощем покриє дорожню посипку, – додає Віталій Вечеря. – Всі дії доведеться кординувати. Посипали вулицю Франка, туди рейс пускаємо. Посипали вулицю біля депо – «сімка» поїхала, – каже перевізник.

Завершили зустріч сторони в повному порозумінні. Та й через годину примхи погоди відступили. Трохи соляна суміш, трохи невеличке потепління покращили стан дороги і маршрутки після обіду пішли.

Тільки від 9-ої до 12-ої години на зупинці «Площа» стояла пенсіонерка Надія. Чекала машину першого  маршруту. Їй на вулицю Франка було треба, а через обмерзлі колії боялася сердешна йти. Пані Катерина на трійку чекала їй в Сигнал добиратися тож мусила жінка похилого віку чекати коли дороги посиплять. чи твід небесної канцелярії добрих новин.

В'ячеслав Гончарук

Ми запитали козятинчан

Як ви оцінюєте посипання тротуарів і доріг?

Юрій (29), комірник:

- Паршиво посипані. Я ходжу від круга в центр. Дитина ходить у другу школу, від школи до мосту пройти нереально. Тільки на мосту посипано.

Юлія (29), у декретній відпустці:

- Погано дуже. Я ще й після операції. З Іванківців доїхати автобусом дуже важко. Дороги такі, що здається, ось-ось аварія буде.

Петро (64), пенсіонер:

- А що, їх посипають?! Вам же самим видно. Бастують водії автобусів. Які комунальні служби? Що вони роблять?

Наталія (35), підприємиця:

- Сумно, одним словом. Де великі перехрестя, як біля тунелю, то там непогано посипано. Але так не лише в Козятині.

Володимир (59), підприємець:

- Ніяк. Тротуари — це взагалі болюча тема. За десятибальною шкалою — нуль. Я сам був свідком, як кілька людей впало.

Алла (42), домогосподарка:

- Ми ще й не встигли зрозуміти, бо була один день ожеледиця. Але їхали під мостом, нас як занесло. І на Незалежності, на пішоході.

Опитування

А як ви оцінюєте посипання тротуарів і доріг?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up