«Країна на порозі блекауту»: мер Козятина звернулася до громади робити запаси води, їжі, медикаментів

«Країна на порозі блекауту»: мер Козятина звернулася до громади робити запаси води, їжі, медикаментів
  • «Маєм тримати фронт» — такими словами Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва написала допис-звернення до мешканців громади
  • Мова йде до підготовку до можливого блек-ауту в крані, та в нашій громаді зокрема
  • Також Тетяна Єрмолаєва розповіла про пункти «Незламності» та важливість зменшення споживання електроенергії кожним з нас

Публікуємо допис Тетяни Єрмолаєвої.

«Вкрай важка ситуація сьогодні в сфері енергетики, ворог цілеспрямовано і підступно знищує інфраструктуру. Питання обладнання, мереж, потужностей і частоти призводить до нехватки електроенергії в регіонах. Одночасно, зупинки реакторів на атомних станціях, через знищені електромережі і відсутність можливості використовувати надлишки. Країна на порозі блек-аута — повного відключення електропостачання в країні. В разі введення відключення буде повна відсутність електроенергії від 3 до 10 днів і ми повинні бути готові до такого стану. Запаси води на три дні, запаси їжі, ліхтарики, свічки, акумулятори, медикаменти. Газопостачання, будем вірити в наших військових, буде працювати. Система водопостачання працювати на буде, так як вона функціонує через електроенергію. Кожний з нас повинен мати варіант про переїзд на цей період в приватний сектор, сільську місцевість, де збереглося пічне опалення, груби. Кожний повинен потурбуватися про одиноких сусідів чи знайомих. При мінусових температурах в приміщенні ми повинні будем злити воду з систем опалення, інакше системи будуть знищені.

Громада, як і всі країна, готує пункти «Незламності». Такі пункти будуть облаштовані в ЦРЛ, терцентрі і школі 2. Там буде забезпечено тепло, можливість погрітися, підзарядка телефонів, гаряча вода, Інтернет. Робота цих пунктів буде незалежна від централізованих систем.

Відео дня

Вкотре, просимо, хочеться, як в військових видати наказ, максимально зменшити споживання електроенергії, вимкнути всі електроприлади, користуватися газовими приладами. Після вихідних споживання виросло в рази. Кожний з нас напряму впливає на ситуацію в енергетиці і це наша відповідальність. Війна іде на всій території України, сьогодні не має гарантії на безпеку, ми повинні бути готові до найгіршої ситуації.

Прошу нас всіх бути уважними до тих хто поруч, надайте підтримку і допомогу, будьмо об’єднані і згуртованість, це найцінніше.»

Нагадаємо, наскільки ймовірною є ситуація блекауту — розповідає енергетичний експерт

Читайте також:

У «Вінницяобленерго» опублікували графіки планових та аварійних відключень. Посилання

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Моя Европа

    Чому немає в місті води ? Знов на війну спишуть ?! Чорти потрібно вас вже розкуркулити !
  • містянин

    Голова Укренерго Володимир Кудрицький з посиланням на Укрінформ в ефірі телемарафону пояснив, що блекаут—це не якийсь кінець світу. Блекаут—це повне чи значне погашення енергосистеми після, якого починається її відновлення сказав Володимир Кудрицький.
  • Анна Ивановна

    А чому ж у Обл енерго кажуть що у нашому місті не заплановані відключення електроенергії,що всі питання до місцевої влади??? Можливо,вкотре відмивання коштів собі у кишеню??
  • Моя Европа

    Оце я розумію клоуни накерували:) ждіт, лишилось тільки мочкалям проплатили мітинги , якщо в Одесі за 4 дня вийшли то уявіть шо буде після цього !?

keyboard_arrow_up