Крохмаль чи молоко? Що в пакеті з продуктами, які роздають людям з інвалідністю?

Крохмаль чи молоко? Що в пакеті з продуктами, які роздають людям з інвалідністю?
  • В середу, 11-го травня на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернувся інвалід І групи Володимир. Він чув, що людям його категорії міська рада буде надавати допомогу у вигляді продуктових наборів, але сумнівався чи така благодійна акція стосується всіх інвалідів громади чи тільки інвалідів вимушено переміщених осіб.

Того ж дня ми зателефонували до секретаріату міської ради. Там нас повідомили, що дана акція стосується всіх інвалідів І групи Козятинської громади включаючи і дітей з обмеженими можливостями. Отриману від міської ради інформацію ми передали Володимиру.

Днем пізніше він знову зателефонував, подякував сердешно за допомогу і повідомив вміст розфасованого на кілограми подарунку:+консерва 520 грамм. і літр соняшникової олії.

Відео дня

Немолодий чоловік перераховуючи вміст пакета запитує: 

— Борошно, цукор, олій, тушонка, — зрозуміло. Навіщо чоловіку в літах цілий кілограм крохмалю і крупа з зерна кукурудзи? Невже в обласному координаційному штабі, звідки прийшла посилка, переконані, що люди з інвалідністю такі гурмани до киселю та любителів мамалиги після кукурудзяного буму Микити Хрущова настільки багато, що кожному інваліду треба класти в пакет. Хто проживає в приватному секторі і має господарство в того кукурудзяна крупа не пропаде, а люди, що живуть в квартирах? - запитує наш співрозмовник.

Після виходу статті на сайті редакції нам зателефонували з міської ради і повідомили, що в пакеті гуманітарки не крохмаль, а сухе молоко. Ми зателефонували до пана Володимира і домовились про зустріч. 

В його будинку разом провели дослід. В склянку води всипали дві ложки того «крохмалю». Білий порошок розчинився, ознак молочного аромату не мав, мав тільки смак молока. 

Чоловіку в літах кажемо:

– Це молоко. Якби був крохмаль – то порошок осів би на дні стакана, а так він розчинився. 

Коли пенсіонер переконався, що в пакеті не крохмаль, доручив нам вибачитися за нього перед координаційним штабом. 

– Сам не піду вибачатися, бо соромно. Але якби в середині пакету був перелік вмісту продуктів, то я б не помилився б. Ще раз приношу свої вибачення, – сказав інвалід І групи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Инна Шаравська

    Влада себе хвалить? 😅😅
  • Roxana Raven

    А друга і третя група інвалідності не потребує гуманітарної допомоги??? Чи вони не люди? У мене бабуся інвалід третьої групи пінсіонер, ніодного разу не получала ніякого пакунка! Навіть чомусь її не згадають в "день інвалідів" а вона була би і рада получити хочаб якусь допомогу! Живе в скруті! Я зрозуміла, якщо щось навіть людям з інвалідністю перепаде, то тільки або на словах або для піару! Ганьба!
  • Антонина Люлявская

    Амінь
  • Анжела Боримська

    Якась не однозначна стаття і трохи не зрозуміла водночас. Чи це піар акція Гройсмана, чи щоб присоромити  чоловіка? Більше він  по домогу, в міську раду, точно не звернеться

keyboard_arrow_up