Куди подіти живу новорічну ялинку?

Куди подіти живу новорічну ялинку?
Фото з архівів газети
  • Новорічно-різдвяні свята вже підходять до завершення, тож і з головними атрибутами Нового року ми теж потроху починаємо прощатися.

  • Частина людей ще чекає Водохреща і тільки тоді розбирає ялинки, а дехто вже зараз знімає з новорічної красуні прикраси.

  • Тим, хто ставив штучне дерево, простіше — зняли іграшки, склали розібрану ялинку в коробку і сховали в шафу до наступного Нового року.

  • А тим, у кого на свята стояла жива ялинка, сосна чи смерека, доведеться її утилізувати.

  • Як правильно це зробити?

У Хмельницькому, до прикладу, радять відвозити ялинки до спеціального центру управління відходами або залишати вічнозелені деревця біля контейнерів зі сміттям. У подальшому ці ялинки будуть збирати, подрібнювати на щепу і використовувати для опалення притулку для тварин і лазні.

У Вінниці живі ялинки здають на базу комунального підприємства чи також залишають на майданчиках із баками для збору побутових відходів. У подальшому дерева будуть подрібнювати і використовувати у якості підсипки шляхів на полігоні, частина піде на паливо для котелень.

А що робити зі своїми живими ялинками козятинчанам? Ми запитали це в Управління житлово-комунального господарства.

Відео дня

— Ялинки можна ставити біля сміттєвих баків, а комунальники вже будуть об’їжджати і збирати їх, — каже Андрій Корнійчук, начальник управління житлово-комунального господарства. — Є подрібнювач у нас, їх можна дробити і потім десь щось присипати.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач78

    питання в тому, нахіба вам люди було рубати дерево, шоб поставити його в хаті на 2 тижні?
  • Читач56

    десь щось присипати

keyboard_arrow_up