Куди подітися, коли приспічить? Ми перевірили громадські вбиральні Козятина

Куди подітися, коли приспічить? Ми перевірили громадські вбиральні Козятина
  • У багатьох українських містах є проблеми з громадськими вбиральнями. Точніше, часто туалетів просто немає. У Козятині їх є з добрий десяток, але чи можна ними користуватися? 

Востаннє ми цікавилися станом громадських туалетів більше року тому. Можемо сказати, що цього разу громадські вбиральні у значно кращому стані. Зникли туалети-привиди на вулиці Винниченка, неподалік від майстерень ПЧ-7, та вулиці Грушевського, куди взагалі зайти було боязко, бо той нужник міг завалитися в будь-який момент разом із відвідувачем. Ще один майже привид, що біля пенсійного фонду, закидали гіллям, тож до нього підійти немає як.

Обшарпаний туалет неподалік від “Уманського” будинку. Таким він стоїть вже багато років

Відео дня

Обшарпані роками вбиральні біля «Уманського» будинку і на великому базарі. На стадіоні «Локомотив» туалет також старенький, але там чисто.

Центральний туалет міста, що у міському сквері, вперше за багато років відкрили у зимовий період. Одне тільки прохання для відвідувачів – очищайте від снігу взуття. Сніг в туалеті розтає і не кожному приємно ступати в одталини від снігу.

Чотири туалети у нас є в районі залізничного вокзалу. За платний, що на Шепетівській платформі, ми б промовчали, якби у вікні туалету не було вивіски, що плата за послугу 4 гривні, а до безкоштовного треба бігти 100 метрів. Бігти в такому випадку - річ не приємна, тим паче, коли немає вказівника, в якому напрямку. Козятинчани знають, де в парку залізничників безкоштовний туалет, а перед гостями якось навіть не зручно.

►Безкоштовний що за 100 метрів від платного в парку залізничників

Туалет, який  від платного за 100 метрів, відремонтований. Дах покритий металочерепицею, нові двері. Але спуск покрівлі зроблений так, що з даху дощова чи тала вода тече відвідувачу за комірець. Одні перестрибують через водну перепону і заходять всередину, а другі, щоб бути сухими, справляють нужду під дверима.

 ►Така «краса» у нужнику між «Локомотивом» і ставком у парку залізничників. Але, судячи зі слідів на снігу, сюди все-таки ще хтось заходить 

Ще один туалет, що за спортзалом «Локомотив», так і не набув ознак якоїсь цивілізації. Як не було дверей в жіночому відділенні – так їх досі немає. І сам туалет в такому стані, що не кожен при потребі захоче туди зайти. І причина не стільки в тому, що його не прибирають, просто самі чоловіки – не бездоганні снайпери.

► Туалет в парку залізничників

Ще один нужник, на який було багато нарікань з боку мешканців міста, – на території привокзального ринку. Два роки тому там ночами вешталися любителі оковитої, тому стан його був відповідний. Нині до туалету ворота закриті. Відкривають їх в ринкові дні і ходить туди незначна кількість приїжджих продавців. Тож тепер нужник виглядає значно краще. 

До громадського туалету, що на провулку Кузнечний, ми не ходили. Коли до нас не телефонують з приводу наповненої вигрібної ями, значить там все в порядку.

Ще одна вбиральня, що на автостанції, відноситься до старобудів. В середині туалет має пристойний вигляд. Як сказала диспетчер, «так, старенький, але ми слідкуємо за порядком».

До громадських туалетів, що на міському кладовищі і на провулку Лісовому, ми також не ходили. Перший в зимову пору мало хто відвідує, а на провулку Лісовому, після того як закрився магазин, немає кому навіть бути в тій стороні.

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up