Куди ж раніше сніг дівали?

Куди ж раніше сніг дівали?

Сьогодні в місті скрізь кучугури снігу. Їх ніхто не прибирає. Розчищають з доріг все на тротуари. У результаті — не пройти і не проїхати.

Як було раніше? Здається, з такою проблемою за каденції інших очільників міста не доводилося стикатися. За коментарем газета звернулася до міського голови більшості скликань Козятинської міської ради Олександра Гвелесіані.

— За вашої каденції, як зі снігом питання вирішувалося?

— За часів моєї роботи в міській раді ситуація теж була різна. По-різному складалось. На певному етапі ми придбали техніку, яка підбирала сніг і сама її вивантажувала в машини. У період моєї відсутності з 2000 до 2010 року, хитрі ділки на підприємстві «Відродження» здали її в металобрухт. На той час сніг рідко випадав і роботи для цієї машини не було. Цього року вона б дуже нам знадобилася, тим більше, що багато снігу випадає за цю зиму. Його відгортають до тротуарів і утворюються кучугури. Вони льодом покриваються, потім їх неможливо нічим зірвати, треба чекати літа, щоб розтанули ці криги. Я нещодавно побував у Бердичеві і бачив, що там також немає спеціалізованої техніки. Але вони використовують таку техніка, яка сьогодні є в «Відродженні» в нас у місті, навантажувачі і вантажники, які навантажують сніг з вулиць. Це потрібно робити хоча б на центральних вулицях, де найбільш інтенсивний рух. Сьогодні ж, навіть проїхати дві машини на центральних вулицях не можуть, тому що смуга проїжджої частини залишається зовсім вузесенька.

Відео дня

— Які ще, на вашу думку, недоліки на дорогах, що кидаються в очі?

— Я вже багато разів говорив про те, що гарно. Наприклад, контейнери дуже зручні для збору сміття. Але встановили їх на проїжджій частині. Ні міліція не звертає на це увагу, ні сама міська рада. Це ж грубе порушення правил дорожнього руху! Це може призвести до важких наслідків, навіть, коли виїжджає на лінію грейдер чи екскаватор якийсь, інша техніка, яка на сторони розгортає. Водії вимушені об’їжджати ці контейнери і навколо них вже утворюються нові кучугури. Підійти до цих контейнерів не можливо…

— І як результат…

— Багато розмов іде, що наше місто стає гарнішим, привабливішим і більше стає схожим на європейське. Я думаю, Пузир неодноразово побував за цей час за кордоном. Мабуть, бачив, який вигляд мають вулиці в європейських містах, навіть, коли випадає сніг. Дуже прикро. Чи руки не доходять, чи просто це мало дохідна стаття в роботі міської ради, тому не викликає в нього інтересу?..

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Саша Білан

    Знайшли кого питати.
  • Валентина Шайдовска

    Так, я памятаю, що тротуари були може не дуже вичищені, але сніг вивозили і можна було йти тротуаром без проблем. Ще в місті хоч люди протоптують своїми ногами стежки то в другій половині міста, немає де ступнути бо тротуарів немає, а по дорозі йти небезпечно бо машина може обляпати з ніг до голови,  або може й збити. Це таке твориться по вул. Матросова.
  • Саша Осовський

    За час вашого правлiння ще було хуже Ви були довго при владi а толку нiякого
  • Геннадій Панчук

    А хто ті " хитрі ділки ", які здали техніку громади на металобрухт? Чому не озвучуються прізвища? Яку саме техніку? Якщо то було порушення,  чи відкрито кримінальне чи будь-яке інше провадження? Чи завдані громаді збитки? У якій сумі?

    Олександр Байбак reply Геннадій Панчук

    До кримінальної відповідальності не притягувалися.

    Геннадій Панчук reply Геннадій Панчук

    Олександр Байбак А хто готував рішення про списання техніки,виносив на сесію та хто рекомендував депутатам так "голосувати"? Хто з представників влади доводив депутатам, що списання техніки то є велика необхідність? Які були аргументи? І взагалі, чия це була ідея та ініціатива?

    Геннадій Панчук reply Геннадій Панчук

    Олександр Байбак І який результат від направлення актів КРУ до усіх правоохоронних органів?

    Олександр Байбак reply Геннадій Панчук

    В мене є два акти ревізії КРУ  :
    з 2003 по 2006 роки,
    2006 по 2009 роки. Ці акти КРУ були направлені в прокуратуру,  УБОЗ,  та міліцію. Такий був порядок.
    Взагалі рішення про списання техніки приймались депутатами міської ради, за рекомендації  профільної депутатської комісії,  тому що комунальне майно і компетенція депутатів.
    Я не пам'ятаю що були порушення в порядку списання техніки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up