Кумедна історія на вулиці Кошового і майданчик на майбутній вулиці Добра

Кумедна історія на вулиці Кошового і майданчик на майбутній вулиці Добра
  • Гарний приклад. На гарячу лінію газети RIA Козятин звернулася мешканка вулиці Олега Кошового.
  • Вона повідомила, що на її земельній ділянці росте велика береза, а гілля дерева торкаються вікон. «Просила допомоги у міській раді щоб зрізали дерево та мені відмовили, — каже жінка, — Приїжджайте і все самі побачите.» Ми поїхали.
  • Але ця історія буде не про березу, а про дбайливих господарів.

Коли ми приїхали за вказаною адресою, не знайшли ніякої берези: ні високої, ні малої. Чоловік, який там проживає, розводить руками: «Немає тут берези». Берези і справді немає, зате є добротний паркан біля багатоповерхівок на сусідній вулиці. От про нього і розкажемо. 

— Ідея щось створити біля будинків 71/73 вулиці 8 Гвардійська у нас виникла ще  минулого року, — каже голова ОСББ Дмитро Поплавський — На той час ми мали дві проблеми. Справа в тому, що в дворі наших двох будинків збиралося багато дітей. Тільки у 71 будинку їх близько п'ятнадцяти. Щоб діти не вибігали на дорогу, потрібно було від дороги зробити огорожу. У фінансовому плані це було важко. Вирішили спочатку накопичити кошти, а потім замовити паркан. Друга проблема — між нашими будинками повиростали високі бур’яни і з цим також потрібно було щось робити. З парканом, як я вже казав вирішили зачекати до наступного року, а бур’яни — скосити і на їхньому місці висадити фруктові дерева.

Відео дня

— Які ви дерева посадили?

 — Вишні черешні та яблуні. Тепер між будинками бур’янів немає, фруктові дерева прижилися. Туди, далі за огорожею із автомобільних скатів, висадили троянди. А паркан ми так поставили, що він з одного боку загорожа від дороги дітям, а  інша його функція – що він є огорожею майданчика для літніх людей нашого двору. Бабусі можуть тут відпочивати з онуками. Для малят ми поставили пісочниці. Діти граються в пісочниці, а їхні бабусі сидять на лавочках і любуються своїми онучатами.

— Творців вашого садка-майданчика можете назвати?

—Творці — це всі мешканці наших будинків, до каси всі гроші давали. Серед активістів, які допомагають ще й фізичною працею це Сергій Янкевич, Валентин Порхун, Денис Коломієць, Петро Кондратюк. Ми зробили майданчик, який багатьом подобається і це нас надихає щоб робити ще щось корисне і ще краще. Плануємо поставити дітям гойдалку. У нас є тут дитячий майданчик,  тільки він за будинком за номером 75. Планів на майбутнє у нашого ОСББ є багато. 

— Як ви вирішували фінансове питання, це була фіксована сума чи давали хто скільки може?

— ОСББ виділило кошти на дерево. Матеріал ми завезли до знайомого і він з нього зробив штахети. Ми купили стовпчики, фарбу, робота наша. Так значно дешевше і приємніше, ніж наймати працівників. Ми не столяри-спеціалісти, але коли роботу робити з душею, то виходить не гірше ніж у фахівців.

— Які у вас плани на майбутнє?

— В нашому ОСББ ще є багато проблем, але основна і невідкладна — водяна структура і каналізація. Система водної магістралі настільки вичерпала свій ресурс, що з наступного понеділка мають прийти спеціалісти водяники. Трохи бракує коштів для всього задуманого, але все одно ми будемо його робити, тому що чиста вода — це питання № 1. Головне, що до любого проекту який ми розпочали, люди долучаються і фізично допомагають. Ми молоді, всього-на-всього 20 років, як ми створені. У нашому ОСББ є двірник і прибиральниця під’їздів.

— То ви в цьому плані вже довгожителі. Є завершені проекти, якими можна пишатися?

— Чи пишатися не знаю, а завершені проекти є. Замінили гребені на покрівлі дахів. Старі коньки відслужили свій ресурс і через них протікала вода. Ми їх замінили в першу чергу. Ще треба у двох будинках замінити вікна. Тоді був вибір чи замінюємо вікна, чи робимо тротуари. В зв’язку з тим, що більшості мешканців будинку набридло болото – вибрали тротуари. Тротуари ми зробили класні. Зараз знов дилема: замінювати вікна чи займатися водою. Вирішили, що вода важливіша.

— Чи обговорювали на зібранні ОСББ як би хотіли назвати свою вулицю після перейменування?

— Ми з цього приводу ще не збиралися, — каже пан Дмитро. Та до розмови підключається Валентин Порхун: «Я пропонував би вулицю 8-у Гвардійську переіменувати на вулицю Добра. Ця вулиця — південні ворота Козятина. Вулиця Миру є, вулиця Щаслива є, а вулиці Добра ще немає. Нехай кожен хто повернув з Білоцерківської траси в Козятин, починають свою мандрівку містом з вулиці Добра.»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Милана Мила

    Читач42…сумно, що саме на цьому ви зробили акцент…
  • Валентина Войтюк

    Молодці...
  • Татьяна Сорочинская

    Назва вулиці буде просто супер! А  ви справжні хазяї в своєму дворі.
  • Читач42

    Ви мене вибачте, але іноді складається враження, що тексти статті пише дитина.Ну це ж як дитячий твір.

    Читач80 reply Читач42

    І повно помилок. Орфографічних і синтаксичних. Соромно має бути.

keyboard_arrow_up