Купатися чи ні?

Купатися чи ні?

У завідувача Козятинським міжрайонним відділом лабораторних досліджень Леоніда Ящука запитали про якість води на стиавках Козятинщини, куди бьільшість населененя їде відпочивати

Він розповів газеті “RIA-Козятин”, що здійснювався моніторинг якості води у водоймах міста Козятина, які населенням використовуються  для відпочинку та рибалки.

— З травня по серпень щомісячно відбирались проби води на фізико-хімічні та бактеріологічні показники в ставку біля стадіону «Водокачка» в ставках №1, №2 на Талимонівці, ставок №5 біля с. Сокільця, — завірив Леонід Олександрович. —

По фізико-хімічних показниках вода відповідала нормам і вважається чистою. По бактеріологічних показниках 58% проб води не відповідали нормативам безпеки по індексу лактозопозитивних кишкових паличок та коліфагах. Найбільш бактеріально забрудненою вода була в липні у водоймі “Водокачка” зі сторони села Козятин, на ставку №1, №2 Талимонівка. В ставку №5 – перевищення нормативів спостерігалось у 2-5 разів. Разом з тим, у воді водойм не виділялись збудники патогенних кишкових паличок та холероподібних вібріонів. У ставку №2 «Талимонівка» 2 рази на місяць відбирались проби води на виявлення холероподібних вібріонів починаючи з травня, які не виявили загрози поширення холери.

Відео дня

МОЗ не рекомендує Чорне та Азовське моря

У воді на українських пляжах  зафіксоване понаднормативне мікробне забруднення. Такі дані опублікував Центр громадського здоров'я МОЗ України, грунтуючись на результатах дослідження води 10-16 серпня.

Зокрема, в нерекомендований список були внесені пляжі Чорного моря в зоні Затоки та села Курортне, що у Одеській області. Громадян, які проводять свій час на курортах Азовського моря попередили, що під забороною купання на маріупольських міських пляжах «Центральний», «Лівобережний» та «Піщаний».

Відзначається, що повний перелік пляжів, де вода небезпечна для купання, складається з 154 місць.

Небезпечні пляжі на Вінниччині

Під заборону потрапили і вінницькі зони відпочинку. Не рекомендується купатися на трьох пляжах  «Хіміку», «Гонти», «Центральному» та Вишенському озері. В “чорному списку рекреаційна зона м. Бершадь, р. Дохно Рекреаційна зона м. Бершадь р. Берладинка, м. Іллінці р. Соб Рекреаційна зона "Вареник", м. Гайсин, р. Соб, смт. Копайгород, Барський район, р. Немія, біля районного будинку культури, м. Хмільник, р. П. Буг, зона парку відпочинку ім.Т.Шевченка, м. Хмільник, р. П. Буг, біля рятувального посту КП «Хмільниккомунсервіс», м. Хмільник, р. П. Буг, зона мікрорайону Сидориха, м. Хмільник, міський ставок, м. Іллінці , р. Соб

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Петрович Сушко

    В квартирах міста з крана відбір та аналіз проведіть!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up