Купувала овочі, а заплатила за сосиски. Що робити, коли в чеку вибили не ваш товар?

Купувала овочі, а заплатила за сосиски. Що робити, коли в чеку вибили не ваш товар?
  • Минулого тижня я пішла в один з супермаркетів за овочами. Швидко і за вигідною ціною вибрала потрібні продукти і швиденько зайняла чергу на касу. Покупців було небагато і чекати довелось недовго.
  • Кілька хвилин — і продукти та чек в сумці.

 Тільки ось у голові спливла думка — треба перевірити чек. Але така вже осоружна маска на обличчі підганяла чимдуж вийти на свіже повітря.

Та все ж, хоч і вже вдома, перш ніж викинути чек, перечитала перелік купленого. І яким же було моє здивування, коли у списку покупок виявила досить дивну річ: 300 грам сосисок на 44 грн 60 коп. Це при тому, що ні м’яса, ні ковбас я вже давненько не їм…

Відео дня

— Ого… хто ж це так зголоднів? І що я маю робити з цим? — думки змінювали одна одну. Рішення прийнято — дзвоню на гарячу лінію торгової точки за вказаним телефоном. Трохи почекавши з’єднання, розповідаю оператору про прикрість, що трапилася зі мною. Попросили трохи почекати на дзвінок із супермаркету. Через короткий проміжок часу мені зателефонували. Охоронник магазину (так представились) чемно розпитав мене всі подробиці: на якій касі і о котрій годині я обслуговувалась. Потім запевнив мене, що все буде з’ясовано, будуть переглянуті записи з камер спостережень і завтра мені повернуть кошти. 

Наступного дня я знову завітала до магазину. Трохи довелось почекати адміністратора. Привітна дівчина попросила вибачення та пояснила, що сталася помилка.

— Ми передивилися дуже уважно відеозапис. Проте ніхто до і після вас не купував сосиски. Ми думаємо, що помилка трапилася через те, що у нас на одному штрих коді вбито два види продукції. Ви купували насіння кунжуту —  і комп’ютер автоматично вибив ще один товар за тим же кодом, – пояснила адміністратор.

Як на мене, то пояснення дивне. Проте, вибачення прийняті, гроші повернуті і висновки зроблені. 

Отож, якщо ви потрапили у подібну ситуацію, то не втрачайте надію. Обов’язково зберігайте чек та телефонуйте на гарячу лінію. Він вказаний на платіжному документі. Але, найкраще, будьте уважні та все перевіряйте одразу ж, біля каси. 


Поради експерта

 Олександр Шумський, юрист:

— На жаль, такі випадки непоодинокі. Та інколи такі «випадковості» можуть бути спрямовані на неправомірне привласнення коштів покупця або певних товарів. Найперше, що повинен пам’ятати покупець, здійснюючи покупку, — це збереження чека. Адже саме він і є найвагомішим доказом про здійснення вами покупки в тому чи іншому супермаркеті, особливо при здійсненні покупки великої кількості товарів.

По-друге, потрібно невідкладно звернутись до адміністрації супермаркету (як в даному випадку вчинила дописувачка), повідомити про обставини, що склалися, та вимагати перегляду записів з камер відеоспостережень. Адже в більшості випадків за кожною касою ведеться відеонагляд. Швидше за все, жодних проблем з поверненням ваших коштів після таких дій не виникне.

Якщо адміністрація супермаркету все ж відмовляється від повернення ваших коштів і ви повністю впевнені в своїй правоті, в такому випадку треба звернутися з заявою про порушення своїх прав до Держпродспоживслужби, за адресою: 01001, м. Київ, вул. Грінченка,1. Також  можна звернутися і в територіальні органи, зокрема, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Максимовича, 19). Не зайвим буде, якщо ви подасте скаргу в громадські об’єднання споживачів (асоціації, спілки), органи місцевого самоврядування.

У разі, якщо такі дії з боку працівників торгівлі мають систематичний характер та ви неодноразово помічали їх недобросовісну поведінку – необхідно звернутись з відповідною заявою до правоохоронних органів та максимально надати всі наявні докази, щоб останні могли належним чином кваліфікувати дії працівників супермаркету чи іншого закладу.

Тетяна Гринюк

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь Сковорода

    Зварила вермішелі заїла салатом огірків з насінням соняха та кунжуту, додала для смаку часнику та лимону, закінчила трапезу дезинфекцією рота, а щоб не смерділо зажувала гумнкою.  Та майнула думка, що чогось не вистача. Та Павлюк на 3 касі потурбувалась за раціон, грамульок 330 сосисок найсмачненьких додала. Не довподоби панночці прийшлись сосиски. Галасу наробила на весь курінь. Касира-розстріляти, третю касу-знищити.
  • Галина Заграй

    А якщо без окулярів не видно,щО там саме дописано(маю на увазі,щоб.не відходячи до каси.перевірити чек?)
  • Виктория

    Часто вбивають продукты 2 раза,нужно обезательно проверять чеки. Очень часто обманывают в чеках.
  • Леся Джерук

    Якщо і однаково забиті штрих-коди,то вибило б однакову вагу?А тут відрізняється і продукція,і вага.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up