Купуючи пластикові квіти, ви вбиваєте себе, своїх дітей та внуків

Купуючи пластикові квіти, ви вбиваєте себе, своїх дітей та внуків

У останні роки в нашій країні виросла "мода" до могил своїх рідних на Проводи нести пластикові букети, помилково вважаючи: "чим більший - тим кращий".

Так, з одного боку ці  квіти дешевші за живі і довше простоять, допоки не вигорять на сонці. З іншого — шкода, яку несе токсичний пластик довкіллю та здоров'ю наступних поколінь.

 

Основна маса цієї продукції їде до нас із Китаю. З кожним роком усе більше накопичується на нашій території, забруднюючи родючу землю, грунтові води, які потрапляють в озера, річки та криниці, а зрештою і в наш організм, провокуючи в ньому різні страшні хвороби.

Відео дня

 

І з релігійної точки зору, спочилим на тому світі байдуже, у кого на могилі більше вінків та квітів, і в кого "крутіший" пам'ятник. У першу чергу, вони від нас чекають молитви та пам'яті про них. Щоб ми самі стали ближчі до Бога, каялись і очищались від своїх гріхів, просили прощення за їхні, які часто "переходять у спадок" нащадкам. Тому не лінуйтесь сходити в храм, щоб помолитись за себе, своїх рідних, і того, кого немає з нами поруч, особливо в нелегкий для країни час.

 

Вважаю буде краще і приємніше як їм, так і нам дивитись не на мертву пластмасу, а на живі квіти, які є Божим творінням і не шкодять навколишньому середовищу, особливо багаторічним декоративним рослинам.

 

Тож давайте підтримувати не китайців, а наших людей, купуючи в них квітучі рослини, якими можна милуватися від весни до осені, цим самим оберігаючи навколишнє середовище. Давайте не лінуватися, а зробити на могилках маленькі акуратні квітучі клумби, як у цивілізованих країнах. Культуру і історію творимо ми самі, починаючи з себе. Тому давайте перестанемо смітити пластиком не лише в ці поминальні дні, а постійно. Не будемо закладати бомбу сповільненої дії для наступних поколінь. Давайте разом берегти свою рідну землю і майбутнє своїх дітей.

 

 

Володимир Волелюбний

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up