Купують, а потім випускають вухатих та пернатих на волю (відео + фото)

Купують, а потім випускають вухатих та пернатих на волю (відео + фото)
Мисливці випускають фазанів. Цього разу поголів’я птахів збільшилося на триста штук
  • П’ять років тому двоє підприємців з села Бродецького огородили парканом одне з мисливських угідь, а потім створили на тому місці вольєр
  • Протягом усіх цих років чоловіки поповнювали угіддя різною живністю. Говорять, що хочуть розвивати фауну району

На момент нашого візиту біля хатинки угіддя господарів не було. Біля воріт вольєру стояв білий мікроавтобус, у салоні якого виднілися картонні коробки. Вочевидь пішли зі щоденним обходом території, подумали ми, але помилилися.

Пізніше виявилося, що до підприємців навідався голова Козятинського товариства мисливців та рибалок  Володимир Зайчик. Разом із ним господарі ходили дивитися, як живеться зайцям, яких випустили з вольєра минулої п’ятниці. 

Відео дня

– Зараз наша ціль полягає в тому, щоб змінити у Козятинському районі кровність зайців. У тварин, як і у людей, щоб був здоровий рід, треба паруватися з представниками інших родин, – розповідає один з підприємців Олександр Фурман. – Ми випустили румунського зайця. За розмірами він крупніший за наших. Самка може дати приплод до шести зайченят.

Питаємо, а чого ж він румунський. Його що, привезли з сусідньої країни?

– Не зовсім так. Ми купуємо їх в Україні. Просто населений пункт знаходиться за півтора кілометри від кордону. Живуть там у переважній більшості румуни. Через це і заєць зветься румунським, – говорить Фурман. 

– Ви зайців купуєте, щоб потім продати чи розводите?

– Розводимо, – відповідать підприємці. — Ми випустили 33 зайці в природу, які були вирощені у вольєрі. Для них створені хороші умови: корм, вода, лісок.

– Кого на цей раз плануєте запускати?

– Привезли з Білої Церкви триста штук молодняка фазана. 

– А коли будете випускати?

– Прямо зараз. Фазани півгодини побули після довгої дороги у прохолодному місці, відпочили. Тепер їм можна на волю. Таким чином ми продовжуємо збагачувати наше мисливське угіддя. 

За п’ять років існування вольєра у ньому жодного разу не будувалося сіток зверху. Птиця у такому вольєрі почуває себе вільно. Може перелітати з місця на місце. Може повертатися назад до корму. А може розлетітися по інших мисливських угіддях. Бути там, де їй краще.

Підприємці розповідають, що на місцевості є чагарники, на яких усі птахи можуть з комфортом розселитися. Для тварин і птахів там дійсно райський куточок. Унікальність цього вольєру ще й в тому, що він розташований далеко від приватного сектора. Вихованців ніщо й ніхто не лякає.

– Які плани на цей рік? – запитуємо мисливців.

– Будемо робити все те, що потрібно робити для відновлення у нашому районі мисливської фауни. Будемо купляти і розводити зайчика, фазана, щоб кожен рік збільшувати їхню популяцію. На осінь, десь у жовтні, плануємо випустити 50 зайців. Будемо займатися улюбленою справою.

– Ви витрачаєте великі кошти на купівлю тварин та птахів. Звідки берете фінансування?.

– Це кошти від підприємницької діяльності. Ми підприємці за професією, а мисливці за покликом душі. Хочемо, щоб на Козятинщині можна було вполювати хороші породи зайців та фазанів. 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Пшенишнюк

    Добра справа! Адже ви не тільки збільшуєте поголівя, а й омолоджуєте кров для розведення, що дуже позитивно відображається на здорові та популяціі дичини. Успіху Вам)
  • Frag Ruslan

    может для начала запретить отстрел тех самых пернатых .охота больное явление. не один нормальный человек не получит удовольствие от убийства
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up