Лави Міської ради ветеранів поповнили нові представники

Лави Міської ради ветеранів поповнили нові представники
  • У вівторок, 4 липня відбулося засідання Міської ради ветеранів.
  • На зборах затвердили нових членів організації.
  • Також ветерани обговорювали питання районування і готують звернення до Президента, Верховної ради, Кабміну та очільника Вінницької ОДА про визначення Козятина центром об'єднаного району.

На засідання Міської ради ветеранів завітали гості з Вінниці - голова обласної ради ветеранів України, генерал-майор Володимир Мазур, його заступники Анатолій Паламарчук та Лілія Балаканова, відповідальний секретар Валентина Волоха.

На зборах оновили президію організації та затвердили нових членів. Лави президії поповнили директор училища Андрій Стецюк, Ростислав Андрусенко, голова квартального комітету Надія Лобозинська та Василь Михайлов.

Відео дня

Крім того, новими членами президії стали Василь Чуплаков із села Козятина та Петро Зацерковний з Махаринець. Це представники двох з 12 сіл, які увійдуть до Козятинської ОТГ.

Перед засіданням члени ветеранської організації їздили по селах, спілкувалися з людьми та вивчали тамтешні проблеми, щоб знати, яка ситуація у тому чи іншому населеному пункті.

- У більшості сіл дороги відсутні, будинки культури відсутні. Бездоріжжя скрізь, не лише на центральних вулицях. Я наводжу приклад по Пиковцям. Заїжджаю в Пиковець. Одинадцять годин дня  - сільська рада на амбарному замку. Навпроти клуб, гарний клуб побудови 70 років. Гарна споруда, але вікон немає, дверей немає. Там же були і меблі, все було. З двох сторін руйнується. До сільської ради по коліна бур'ян -  проїхати не можна. Перед сільською радою настіл з обаполів. Отам вони проводять свої заходи - на тих обаполах три на чотири з дощечок. І так по багатьох селах. За ветеранів там взагалі не пам’ятають, що такі є, що вони були. Ніхто про них не піклується, - сказав під час засідання Федір Кропива, очільник Міської ради ветеранів.

У кожному селі, яке приєднається до Козятинської громади, створили первинну ветеранську організацію та обрали представника.

Також на засіданні призначили нового заступника голови ради ветеранів з питань ідеології. Ним стала Надія Якимова, депутатка міської ради.

Крім того, на зборах порушили питання районування Вінниччини. Ветерани наразі готують звернення до Президента, Верховної ради, Кабміну та очільника Вінницької ОДА з пропозицією утворити Козятинський район у складі Козятинщини, Калинівщини та Хмільниччини. Адже Вінниччину визначили однією з п’яти областей, де можливий перегляд районування.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valentina Chornenkaya

    Же Ви були раньше?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up