Лебеді повернулися в рідні краї. Чи потрібна їм допомога людей?

Лебеді повернулися в рідні краї. Чи потрібна їм допомога людей?

На сільському ставку, що біля старостинського округу, поселилися пара лебедів. Це наші лебеді, які гніздяться на водоймі не перший рік, чи це пара птахів, які відпочивають після перельоту? Помітили їх біля очерету, де виводять потомство наші лебеді, тож цілком можливо, що це вони повернулися додому.

Козятинчани дуже люблять птахів і лебеді їм відповідають довірою. Навіть влітку підпливають до тих, хто на хвилинку зупиняється біля ставка. Лише переконавшись, що їм на воду ніхто нічого не кидає, пернаті відпливають від берега і продовжують свій курс .

Звичайно, птахам які повернулися, при необхідності слід надавати допомогу, тільки не таку, як ми побачили в четвер, 18 березня. На льду розкиданий білий хліб у великій кількості. А він для лебедів не приносить користі. Як пояснюють орнітологи, лебеді,  яких часто годують хлібом,  не в змозі летіти на велику відстань. Лебідь – не свійська птиця, від хліба може навіть захворіти. Якщо є необхідність орнітологи радять розкидати тільки зерно і листя капусти. Допомагати диким птахам потрібно тільки коли їм дійсно потрібна допомога людей. Коли біля лебедя під берегом чи біля очерету є клаптик води – він не пропаде. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач04

    було б непогано, щоб цей допис побачили тьолочки, які кришать лебедям по цілому батону, аби зробити "гарний" "романтичний" селфач на їх фоні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up