Влада, громада і опозиція виглядали, як лебідь, рак та щука

Влада, громада і опозиція виглядали, як лебідь, рак та щука
  • Понеділок, 10 лютого. Наше місто було багатими на події. О десятій ранку когось мали пікетувати. Не зовсім пікетувати. Кого мали пікетувати зібрались на позачергову сесію міської ради.
  • На сесії першим питанням було провести аналіз води водної магістралі. Потім проголосували звернення до всіх до кого можна звернутися, щоб Укрзалізниця переглянула непомірні тарифи на воду для козятинчан. Адже всім нам їх підняли на 293 відсотки хоча за постановою Держрегулятора по цінам таке підвищення мало бути не більше 15–20 відсотків.
  • Ще одним питанням порядку денного сесії було чи доцільно на баланс міста забирати водогін.

Ось тут депутати в своїх думках розділились. Одні сходились на тому, що водну артерію потрібно забирати під своє крило. Друга частина депутатів вирішили, що приймуть рішення після того, як почують виступ водяника КТУ 1.

Представник Київського територіального управління колишня (БМЕУ 2) Сергій Бойко сказав, що їхня фірма працює собі у збиток і тариф 41,13 не перекриває собівартість води. За їхніми підрахунками, щоб вийти на нуль треба, щоб козятинчани платили по 45 гривень за куб води. Річний урон по-козятинській водній магістралі складає 9 мільйонів гривень. Тож вирішили депутати, що треба з цього приводу створити робочу групу в яку мають увійти представники влади, працівники ЖКГ та громадські активісти. А створивши її на тому й розійшлись

Відео дня

Після сесії своєю думкою поділився підприємець, який не боїться творити щось нове — Вадим Рожук. Він сказав: «Менеджер, який працює собі у спадок то просто поганий менеджер. Нічого не вкладаючи в модернізації протягом багатьох років і мати збитки може тільки поганий господар. Трубу треба забирати у власність громади і не боятися»

Не менш гарячим виявився вечір понеділка. На 18 годину громаду щодо тарифів зібрала ГО «Зміни Козятин». За задумом люди мали зібратися в міському будинку культури. Тільки, в зв’язку з карантином на грип, міський голова Олександр Пузир відмовив в приміщенні будинку культури. Руку допомоги подав голова райради Віктор Слободянюк, надавши громаді міста зал засідань Райдержадміністрації

От тільки розпочати зібрання громади в стінах районної ради не судилося. Людей не згідних з тарифами, а по факту, то були люди, які вийшли на протест набилося стільки, що людям більш похилого віку ставало зле і вони виходили на свіже повітря. Тож за хвилин 20 на дворі було стільки ж люду, як в переповненому залі райадміністрації. Тоді й поступила команда від організаторів зібрання виходити всім на двір.

Серед присутніх був міський голова Олександр Пузир. Він, трохи повагавшись, під свою відповідальність дав доручення відкрити міський будинок культури.

На сцені «посадили» президію без секретаря і ведення протоколу, а до мікрофону підійшов міський голова. Він розповів про роботу позачергової сесії, що Укрзалізниця не надала комісії по регулюванні цін обгрунтовані тарифи, а зробила те, що вже не раз робила. Коли в 2012 році підняли тариф на воду на 293 відсотки з 4, 80 підняли на 14,11 гривні, тапер аналогічна ситуація з 14,11 підняли на 41,13 гривні на тих самих 293 відсотки. Ще мер сказав: «Ми маємо намір водогін забрати у власність громади, створили робочу групу, яка вивчає ситуацію.»

І тут очільника міста стали перебивати з зали. Казали: «Ми вже це четвертий рік чуємо, чому питання водогону досі не вивчили» Міський голова хотів відповісти та знов перебили його з гучнішого мікрофону. Міський голова прийшов до висновку, що в Козятині почалася виборча компанія і покинув сцену для організаторів зборів.

Першим громада заслухала колишнього прокурора залізниці а нині пенсіонера-активіста Валерія Савченка. Він розповів присутнім, що ще досі платить за воду 4,80. Тільки судова тяганина у нього ще досі не завершена. Так він впевнений що суди виграє. А дати пораду платити по 4,80 чи 41,13 він не може. Це справа кожного сказав він

Ще Валерій Мар’янович розповів, як хитро постанови пишуться, що й суди ті постанови не беруть. Саме НКРЄКП свої постанови в міністерстві Юстиції не реєструє, а це означає, що регулятор цін діє не законно і такі його дії можна оскаржити в суді по правам людини. Ще виступили з тих, що щось пропонували депутан Синюшко та Ігор Лівшиць. Виступи інших ораторів зводились до того хто більше винен, що нашим землякам доводиться відстоювати чи платити за словами людей не обгрунтовані тарифи В словесній перепалці між представниками діючої і минулої влади було почуто таке.

— Що ви зробили за п’ятий рік перебуваючи при владі? — запитав колишній народний обранець.

— Ми зробили рівно стільки скільки ви зробили за свою каденцію. — відповів діючий депутат.

Все це люди слухали і не розуміли для чого їх в ці крісла посадили. Вони бачили акцію протесту на Закарпатті в Кропивницькому. Бачили як на Житомирщині платіжки за транспортування газу спалили. «Хто про козятин почув?» — розгублено гомоніли люди. Не обов’язково залізницю чи дороги державного значення перекривати. Ми вийшли, на протест, а за нас ніхто не знає. Виявляється ми вийшли, щоб те що ми вийшли на сесії міської ради озвучили. В розпачі від такої акції протесту люди покидали центральну площу згадуючи байку про лебедя, рака та щуку.

Нагадаємо:

«Ця вода як нафта»: козятинчани пікетували під міською радою через підвищення цін на воду
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алла Галінська

    На цю воду прийдеться дмухати,а ви уроди подумали, як з пенсії 1700 гр.ще плотити за вашу смердючу воду.
  • Полковник Нєгодяєв

    Щановні мешканці міста Козятин!!! Дуже вдячний тим, хто був присутній на зібранні, спочатку завдяки міській владі, яке починалося в районній адміністрації, а після того, як народом було натиснено на очільника міста, яке таки перемістилось в міський будинок культури... Дякую за довіру виказану людьми і пропоную всім небайдужим, прийти на сессію міської ради, котра відбудеться 14 лютого о 10.00, та на які буде продовжено боротьбу за благоустрій міста, та зниження тарифної політики до цілком приємливої... Потрібно підніматись і щось з цим вирішувати... Можновладці говорять про суди, але ми з вами знаємо, які у нас на нинішній час суди... Якщо буде потрібно діяти більш рішуче, то ми будемо діяти більш рішуче... Разом зробимо все для покращення життя у нашому рідному місті!!! Надіюсь на порозуміння, та небайдужість людей до долі нашого Козятина!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up