Лебідка перекочувала у вінницький зоопарк

Лебідка перекочувала у вінницький зоопарк

Спільну операцію з порятунку пернатих провели волонтери “RIA-Козятин”

 

У попередньому номері нашого видання ми повідомляли про лебедя, якому потрібен був притулок на зиму. Як стало відомо, з водойми річки Гуйви, те що ми називаємо водокачкою, люди забрали лебідку. До редакції газети “RIA-Козятин” надійшло дві пропозиції від козятинців, які виявили бажання приютити пернату. У обох любителів живої природи птаха могла б зимувати. Умови, які люди з чуйним серцем підготували для сірої новоселки, заслуговують на подяку.

Порадившись зі спеціалістом птахівництва, волонтерський центр газети “RIA-Козятин” прийняв рішення віддати підопічну в зоопарк.

А переконав нас до такого рішення Василь Чуплаков, за фахом зоотехнік. Саме дружина Василя Павловича принесла перелякану лебідку до свого хліва. Адже до цього її декілька разів, щоб надати порятунок, люди полохали сітками. Птаха кожен раз відхиляла таку допомогу. Вона виривалася від спасителів і перелітала на іншу  замерзлу водойму. Чи знесилилась, чи зустріла тих, кому можна довіритись, перната погодилась на дружбу з людьми. Погодилась вона дружити з Чуплаковими і не помилилася.

Відео дня

Як повідомив Василь Павлович, годувати лебедицю до весни — не проблема. Хоча з’їдає вона зерна, як три курки. Лебідь не гуска, їй потрібне спілкування зі своїми родичами. Навіть найкращі умови в хліві будуть гіршими, ніж на водоймі в лебединій зграї. Як спеціаліст по тваринах і птахах, наш співрозмовник повідомив, що лебідка цілком здорова. Корм і вітаміни вона отримувала в достатній кількості.

— Людина може допомагати дикій природі, а бути її опікуном тільки, як виняток, — підсумував свою розповідь головний зоотехнік минулих часів. Зараз Василь Павлович на заслуженому відпочинку.

Козятинський лебідь, якого прихистили козятинчани, у вівторок був відправлений у вінницький зоопарк. Дякуємо волонтерам: родині Чуплакових та директору ветеринарних аптек міста Анатолію Шкураку, який доставив пернату у безпечне місце ще й мішок пшениці залишив на годівлю. Нагадаю, пан Анатолій, це вінницький приватний підприємець. У минулому році він також організовував перебування лебедів, що не відлетіли, в цьому зоопарку.

— У нас птах почуватиметься як у себе дома, — завірив газету “RIA-Козятин” директор Вінницького зоопарку Євгеній Ткачик. — Уже сьогодні він пройде спеціальну бактерицидну обробку, йому відведено “житло”, харчі є.

В'ячеслав Гончарук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Frag Ruslan

    клетка хоть и золотая,но все равно же клетка
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up