Легкий та швидкий доступ до адмінпослуг: розширять мережу ЦНАП на Козятинщині

Легкий та швидкий доступ до адмінпослуг: розширять мережу ЦНАП на Козятинщині
  • Днями представники Вінницької обласної державної адміністрації здійснили робочу поїздку, під час якої надали рекомендації та роз’яснення щодо облаштування приміщень, відведених під Центри надання адмінпослуг. Також говорили про залучення зовнішнього фінансування на їх створення або реконструкцію.
  • Відвідали Махнівську, Глуховецьку, Самгородоцьку та Турбівську громади.

Саме в цих громадах планують відкрити нові ЦНАПи, що допоможе розвантажити уже діючі Центри, а також надасть можливість громадянам швидко і якісно отримувати необхідні адмінпослуги безпосередньо у своїх громадах. 

— Наша позиція як обласної військової адміністрації: ми маємо забезпечити виконання вимог закону як щодо наявності самих ЦНАПів у громадах з населенням більше 10 тисяч мешканців, так і дотримання всіх вимог, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів щодо кількості послуг, технічної доступності, інклюзивності приміщень в діючих ЦНАП. Ми розуміємо, що ЦНАП – це не просто приміщення, а обличчя громади, — зауважили на сторінці Вінницької обласної державної адміністрації

Відео дня

Довідково

Відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі», було передбачено відкриття ЦНАПів у громадах, що мають понад 10 тис. мешканців — до 1 січня 2023 року, а в громадах, що мають менше 10 тис. мешканців — до 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, у Козятинському ЦНАПі щочетверга переселенці зможуть отримати комплекс заходів для допомоги

Додамо, волонтери Карітас Козятин, «Добрий Козятин» постійно тримають руку на пульсі з допомогою внутрішньо-переміщенним особам 

Читайте також:

За платні послуги у ЦНАПі за квітень місцевий бюджет збагатився майже на 142 тисячі гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up