Леонід Ящук: «Як поводитись під час обмежувальних заходів в Україні»

Леонід Ящук: «Як поводитись під час обмежувальних заходів в Україні»
  • В Україні введені обмежувальні заходи з метою зниження захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції до яких віднесено корона вірус «COVID-19» .
  • При захворюваності на грип вони вводились в дію щорічно
  • Про обмежувальні заходи газеті розповів завідувач козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леонід Ящук
     

За словами Леоніда Ящука, дія специфічних противірусних препаратів на коронавірус вивчена недостатньо тому протиепідемічні заходи посилені в порівнянні з минулими. Вірус від хворого чи особи, яка знаходиться в інкубаційному періоді до 14 днів, виділяється при кашлі, чханні, розмові в повітря і в приміщенні чи на близькій відстані від 2-х метрів на дворі, ви можете його вдихнути.

Спостерігаються випадки кишкової форми захворювання які супроводжуються проносами, тому вірус може передаватись через забруднені руки, предмети, поверхні. Під час обмежувальних заходів рекомендовано уникати тісних контактів з особами  прибулими з-за кордону чи громадянами України прибулими із місць де виявлені випадки захворювання до 14 днів з моменту їх приїзду.

— Без нагальної потреби не заходьте в заклади, де перебуває більше  10 осіб, дотримуйтесь відстані хоча би 2-х метрів до інших людей. Провітрюйте приміщення, гуляйте на свіжому повітрі. При можливості  візьміть відпустку під час обмежувальних заходів. Остерігайтесь людей з ознаками застуди, які чхають , кашляють  і не користуються серветками, хустинками. Якщо Ви були від них на відстані  менше 2-х метрів, відразу дома обробіть носові ходи дезрозчином, прополощіть рот, помийте  руки милом та протріть спиртовим чи дезінфікуючим розчином, — каже Леонід Ящук.

Відео дня

— Найважливішими заходами для попередження поширення корона вірусу є своєчасне виявлення ознак захворювання у себе та самоізоляція до  приїзду медиків. Бережіть своїх близьких та не інфікуйте їх.

При ознаках захворювання гострими респіраторними інфекціям,и які протікають без виділення мокроти, нежитю з ознаками сухого кашлю і сухості в роті і носі та підвищенні температури тіла телефонуйте до сімейного лікаря чи швидку допомогу.

Поради:

- Не виходьте з дому, одягніть маску (марлеву чи куплену в аптеці) щоб не інфікувати оточуючих.

- До прибуття медиків самоізолюйтесь від членів сім’ї в окрему кімнату.

- При відсутності ознак хвороби для профілактики зараження слідкуйте щоб ваш рот та горло були вологими, робіть декілька ковтків теплої води кожні 15 хв.

- Часто мийте руки з милом, додатково полощіть горло «Бетадином», промивайте носові ходи  розчином морської солі.

- Будьте достатньо обережні, пийте більше теплої води. 

- Бережіть себе та своїх рідних! Будьте здорові!

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up