Лікар-ветеран закликає не їсти ”Рошен”

Лікар-ветеран закликає не їсти ”Рошен”
Фото 1959 року. Сержанти 3-ї роти 337-го полку. Третій праворуч зверху Івн Смолич.

Досвід військового, десантника, лікаря-гігієніста-епідеміолога, фахівця з харчування, дієтолога

Протягом тривалого періоду Іван Смолич частий гість редакції газети “RIA-Козятин” з багатьох причин. По-перше, він своє пенсійне життя присвятив просвіті населення відносно норм харчування. Навіть зараз очолив Школу Здоров’я! По-друге, Іван Миколайович наш однопартієць. Він входить до лав ПП “Громадянська позиція” і відноситься до її активістів. А ще цей чоловік — дописувач газети “RIA-Козятин”, який має велику аудиторію читачів.

Хочу доповнити розповідь про цю унікальну людину.

Відео дня

У 1956-1959 роках Іван Смолич проходив дострокову військову службу у “Венській” 104-ій повітряно-дисантній дивізії, яка звільняла Відень. Рік вчився у школі сержантського складу медичної служби у місті Балашов, звідки його направили в десантну дивізію. Школу, до речі, закінчив на відмінно. Це послужило дорожньою картою долі Івана Смолича, як медика. У роду ж медиків не було!

Повернувся він після навчання в дивізію на посаду санінструктора (сержантська посада). За два роки служби Іван Смолич мав більше десяти заохочень, в тому числі 10-денну відпустку на батьківщину.

— Служба була тяжка і відповідальна, — поділився своїми спогадами Іван Миколайович. — Десантник, це особливий рід служби. Наше гасло було: ”Парашутизм діло смілих і відважних”. Я виконав на відмінно, наприклад, 20 стрибків за період служби. Відповідно до програми, вони були і вночі. Приймали їх командир полку Анатолій Кузьмін  та генерал армії Віктор Маргелов.

— Чого пішли працювати саме в санепідемслужбу? — запитала я у Івана Смолича.

— Тому що потім вступив у медінститут на санітарногінічний факультет. На сьогодні фактично знищена санепідслужба, на жаль. Відбулося це за завдяки керівництву країни. Бо саме ця служба має контролювати фабрику “Рошен”. У виробництві кондитерських виробів нема цукру. Там є тільки хімія — аспаркам і глюконат натрію, які коштують копійки, але цукерки дорогі. На цьому і збудований бізнес.

Я б побажав нашому президенту скоріше віддати пост і, щоб прийшла достойна людина, така, як, наприклад, екс-міністр оборони  Анатолій Гриценко. Шановні українці! Не їжте цукерки Рошен, якщо хочете довше жити

За словами Миколи Смоліча, Порошенко скоріше посаду віддасть, ніж віддасть свій бізнес.

— Хочу зауважити, що ця технологія впроваджується в інше виробництво. Наприклад, у ковбасне. Ковбаса стає смачна, але ж користі в ній немає. Якби була санепідемслужба, вона б не допустила такого. Наприклад, служба збереглась в Польщі, у всіх країнах СНГ. А так, маємо ботулізм і смертельні випадки як наслідок харчових отруєнь…

Від редакції газети “RIA-Козятин” хочу привітати ювіляра з такою прекрасною датою і побажати родинного єднання, багатого здоров’я та здорового багатства.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Якщо в крані нема води - значить, випив президент. Можна подумати, хімія тільки в цукерках "Рошен", а всі інші цукерки дуже корисні для здоров'я.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up