Ліквідаторів Козятина скандально ігнорують

Ліквідаторів Козятина скандально ігнорують

Щоб вникнути в суть, необхідно зрозуміти, що відмічаємо на рівні держави. 14 грудня в Україні — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (Указ N 945/2006).

Автор: Влад ПОВХ, Просвіта ОУН Козятин

 У багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібно це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації?

Відео дня

30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Так 14 грудня став називатись Днем ліквідатора. Додавання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких — недостатній для нормального життя розмір пенсії. Безпосередньо з цим пов’язана і інша проблема — статусу ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Тільки перші 5 тисяч з тих, хто ліквідовував аварію, офіційно стали називатися ліквідаторами, отримавши відповідні посвідчення, а з 1992 р. всім іншим видавали «корочки» постраждалих від чорнобильської катастрофи. По суті, це обман, возведений державою в закон.

Усі чудово розуміють, хто був там: не постраждалим не можуть бути. Є лише один фактор, у когось сильний імунітет, той протягує довше, у кого слабший, померли.

Трагічно співпало вшанування в Козятині, так як один із ліквідаторів захворів з печальним діагнозом рак. Його в Козятині спровадили в приватну лікарню із значними непосильними фінансовими зобов’язаннями для родини. У той час, як Вінницька “Пироговка” має спеціалізований відділ, неймовірно великий досвід лікування, професорську поважну у всьому світі кафедру лікарів.

Ліквідатори образились на лікарів, що спровадили хворого по хибному шляху лікування власними коштами і що це помилка, яку необхідно виправити. (На це у мене є великий сумнів, що потребує дослідження).

Хворого спровадили цілеспрямовано лише з однією метою. Коли направляєш на лікування хворого з Козятина в аналогічний заклад, то за надані послуги має оплатити лікарня, яка направила. Вихід знайшовся. Навіщо платити з бюджету лікарні, коли відправив у приватну і це вже проблеми хворого.

Це виглядає лукаво і дуже підло до чорнобильця. Не можу стверджувати, це лише моє власне припущення.

Ми подали відповідні запити, а при отриманні опублікуємо стверджено, що відбулось. Думаю, що дуже скоро, якщо це правда, лікарі сімейної медицини (і не тільки)  майже всі стануть фігурантами кримінальних досудових проваджень. Клятвопорушниками або ці посади будуть вільними за відсутності бажаючих працювати лікарями. Тому що при корумнованості влади лікарі опинились між молотом та наковальнею (лікар хоче лікувати, а менеджер нікому не платити, лише щоб йому платили) жертвами свавілля управління, де інтереси менеджерів керівної ланки абсолютно заперечують можливість бути добросовісним  лікарем, а хворому лікуватись. Відповідно, смертність для хворого, скарги — результат, можливо, не тюрма для лікаря, але він буде проводити більше часу не на роботі, а в судах, в кабінетах слідчих прокурорів.

Отакий несподіваний трагічний результат відзначення ліквідаторів і велика оцінка реформ в медицині, де закладений принцип: не лікувати, а заробляти гроші — не персоналу, а адміністрації, менеджерам, що при лікарях. Які ділитимуть гроші, як в кіно Попандопало: “...я себе не обділив”.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Влад Лісовий

    Станом на а сьогодні 102 приватні медичні заклади уклали угоди на участь в медичній реформі та фінансової співпраці по тарифах МОЗ.

    козятинець reply Влад Лісовий

    Якби позиція керівництва УРСР була одностайною, недобудовану ЧАЕС могли не ввести в експлуатацію. Опубліковані унікальні документи з ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи
    Автор: Ольга Скороход
  • Влад Лісовий

    Читайте не по тексту а по суті проблем що виникають при втраті здорового глузду.Рівновнобедреність тільки до ткрапки коли тебе особисто не торкнулось
  • Валентина Владимировна

    Пишіть грамотно! Ці люди ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС, а не Козятин.

    козятинець reply Валентина Владимировна

    https://censor.net.ua/resonance/437768/yakbi_pozitsya_kervnitstva_ursr_bula_odnostayinoyu_nedobudovanu_chaes_mogli_ne_vvesti_v_ekspluatatsyu
    «Боже, я знаю, що згрішив проти Тебе і заслуговую покарання. Але Ісус Христос поніс покарання, призначене мені, щоб через віру у Нього я міг бути прощений. Я відвертаюся від мого гріха і вірю, що Ти – моє спасіння. Дякую за Твою чудову милість і прощення – дар вічного життя! Амінь!»

    Софія reply Валентина Владимировна

    І що преступного зробив журналіст, що ви не зрозуміли? Суть проблеми ви не хочете усвідомити, лише шукаєте граматичні помилки. То вам тоді не сюди, а в школу. Чорнобильців зневажає реформа медицини, а керівництво району і міста не контролює процес. Але в країні повного хаосу до цього пора привикати.

    Влад Лісовий reply Валентина Владимировна

    Але вони вмирають в Козятині.
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up