Літніх мешканок під’їзду тероризують

Літніх мешканок під’їзду тероризують

Кажуть, що сусід займається самоуправством. Це і є причина скандалів

Мешканки багатоповерхівки на вулиці Героїв Майдану, 16 звернулися до редакції “RIA-Козятин” за допомогою.

— Найдіть управу на сусіда! — кажуть літні жінки.— Ми вже й не знаємо, як з ним боротися!

 М’яч летить то в голову, то в ногу стареньким

Відео дня

За словами жінок, один з мешканців будинку дозволяє своєму сину з друзями грати у футбол на галявині перед під’їздом та розібрав біля того ж майданчика столик і лавочки.

Ці “футболісти” повитоптували траву, ламають м’ячем квіти на клумбі, піднімають пилюку “до п’ятого поверху”, інколи м’яч цілить по пенсіонерках, які сидять на лавочках біля будинку. Одній жінці попали в голову, іншій по нозі. На зауваження хлопці не реагують, або ж відповідають грубощами.

Обурені пенсіонерки назватися та сфотографуватися відмовились. Кажуть, що бояться помсти скандального сусіда.

Він хазяйнує на подвір’ї, як на власному, — розповідають з відчаєм у голосі. — Познімав дошки зі столика та лавочок під деревами. А ми на них любили сидіти. Там завжди тінь. А біля під’їзду жарко. Хотіли нові поставити, та нам погрожують, що зріжуть. Якось ми пригрозили, що заберемо і проткнемо м’яча, якщо й далі діти будуть створювати футбольне поле з подвір’я. Але пригрозили вікна повибивати!

Як стверджують літні жіночки, сусід з сусідкою кажуть, якщо хочуть вони у тиші відпочивати, мають сидіть вдома! На всі благання та зауваження відповідають: “Будете проти “виступати”, взнаєте, хто ми такі!”

 Дільничний самоусунувся

Футбольний безлад та конфлікт через зняття столика та лавочок розпочався ще рік тому. Коли було холодно, всі сусіди сиділи по квартирах і суперечок не було. Але з приходом майже літньої погоди, діти розпочали ганяти м’яча, а пенсіонерки вимагати спокою на подвір’ї.

— У минулому році в червні ми навіть викликали поліцію, — розповідають збентежені жінки.

Кажуть, що прийшли двоє поліцейських, побачили, що виробляють діти під вікнами, склали акт, з кожного мешканця взяли покази. Діло вів дільничний, який повідомив, що передав матеріали на мерію і хай мешканці чекають на відповідь звідти. Звісно, ніякої відповіді нема й досі. З поліцією приходив також депутат цього округу Василь Пилипчук (валютник на базарі - прим. ред.). Користі з цього не було ніякої.

Діти продовжують свої футбольні пристрасті, столик та лавочки так й не встановили. Щодо останніх, то мешканці писали лист у домуправління з проханням відремонтувати місце відпочинку. У відповідь — знов тиша. Дільничний прекрасно знає, що робиться у цьому дворі, але прийняв бік самоуправця-сусіда й також ігнорує скарги пенсіонерок.

Вирішення проблеми літні мешканці бачать так: діти ходять грати у футбол на облаштований для цього майданчик, столик і лавочки відновлюють.

 Сусід боїться п’яних компаній

Але їх сусід дивиться на ситуацію зовсім по-іншому. Він не заперечує нічого.

— Так, мій син з друзями грає у дворі в футбол, — каже він. — Це ж діти! Хай собі розважаються. Чому мій син повинен йти в інший двір і грати там? Він й під моїми вікнами б’є м’яча, мені це не заважає. Так, ми пообіцяли побити вікна тим, хто проколе м’яч мого сина. М’яч 600 гривень коштує. Нічого річ псувати! Я зняв дошки зі столика і лавочок біля нього і знов буду знімати, якщо їх відремонтують. Чому? Тому що мене дратували п’яні компанії, які збиралися ночами за тим столиком. Я три рази викликав поліцію через них. Мені набридло і я забрав дошки. Вважаєте, що я винний — подавайте на мене в суд. Нехай там вирішують. А якщо в газеті вкажуть моє прізвище, то вже я до суду на редакцію подам за наклеп!

Ось так ситуація склалася. З одного боку пенсіонерки та жінки з малими дітьми, яким хочеться тиші і спокою на подвір’ї. А з іншого: неповажливий та впевнений у своїй правоті сусід. Він хоч і у грубій формі, але просто захищає права і спокій своєї родини, нехтуючи правами інших мешканців під’їзду.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up