Ліцей-школа – лідер за якістю знань випускників серед навчальних закладів міста

Ліцей-школа – лідер за якістю знань випускників серед навчальних закладів міста

За матеріалами сайту «Освіта.ua»

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» оприлюднено  рейтинг загальноосвітніх шкіл Вінницької області за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Школи  ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО.

Найкращим закладом Козятина є ліцей-школа! 25-е місце в рейтингу, що складається з 436 загальноосвітніх навчальних закладів області! До першої сотні рейтингу потрапили також спеціалізована школа №1 ім. Т.Г.Шевченка (37-е місце) та ЗШ №5 (80-е місце).

Відео дня

Результати ЗНО – це найбільш неупереджений і об’єктивний показник якості роботи школи. Саме у них зацікавлені батьки, плануючи  майбутній вступ дитини до «вишу», адже успішне проходження ЗНО дає шанс  отримати бюджетне місце у престижному ВНЗ. З огляду на це, оприлюднення  інформації про якість знань випускників дає батькам можливість зробити свідомий вибір школи (звісно, коли є кілька навчальних закладів).

До речі, як показали результати останнього загальнонаціонального соціологічного опитування  «Освіта в Україні», за останні декілька років підтримка ЗНО в Україні зростає (69,1% опитаних зазначили, що задоволені якістю проведення тестування). І навпаки, спостерігається стала тенденція недовіри до  учнівських предметних олімпіад, які зараз занурені в цілісну систему негативу.

Усе більше й більше прогресивно налаштованих освітян наголошують на  необхідності повного оновлення процедури їх проведення, закликаючи МОН України  виступити ініціатором модернізації змісту, структури та організації проведення учнівських предметних олімпіад та дослідницько-пошукових конкурсів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up