Козятинська ліцей-школа у ТОП-25 закладів області

Козятинська ліцей-школа у ТОП-25 закладів області
Марина Цимбалюк підтвердила на ЗНО свою золоту медаль. Дівчина буде вступати у столичні виші — Могилянку або університет Шевченка
  • Здобутки. За результатами ЗНО випускників, наша ліцей-школа змогла посісти 25 місце серед 436 (!) шкіл Вінниччини. Це найкращий результат серед освітніх закладів нашого міста. Свій внесок у рейтинг зробила випускниця закладу Марина Цимбалюк, яка розповіла, як змогла здобути високі бали

Результати випускниці ліцею-школи вражають: 199 балів з української мови, 198 балів з англійської мови, 194 бали з географії.

— Я можу сказати лише те, що готуватися до іспитів треба не в останній місяць і навіть не в останній рік навчання. Якщо взятися за підготовку раніше, то необхідний результат прийде легко, а знання будуть глибокі та ґрунтовні, — розповідає Марина Цимбалюк. 

Каже, що найбільше хвилювалася перед тестуванням з української та англійської мов. Маринка не була впевнена, чи зуміє правильно розрахувати час, щоб вистачило і на написання творчого завдання. Але, як виявилось, вона блискуче впоралась зі складанням твору, навіть набагато краще, ніж сподівалася. 

Відео дня

— Коли був введений карантин, то спочатку взагалі нічого не хотілося робити. Адже всі думали, що це додаткові канікули на два тижні, — ділиться спогадами абітурієнтка. — А потім почався повний треш: дистанційне навчання, підготовка до ЗНО. Було два виходи із цієї ситуації: або не робити нічого, або сконцентруватись на іспитах, аби скласти їх вдало.

Абітурієнтка згадує, що найлегше було готуватися до ЗНО з української мови. Бо в неї чималий досвід участі в олімпіадах з цього предмета та серйозна підготовка разом з вчителем Тетяною Домбровською.

 — Вчителі дають знання не тільки для тих, хто ходить на олімпіади, а для всіх учнів. Лише не всі готові їх сприймати, — каже Маринка. — Я хочу побажати всім школярам усвідомлення того, що треба працювати та навчатись систематично. Бо багато моїх однокласників, у кого результати тестування не дуже вдалі, жалкують, що вони не надавали значення старанному здобуттю освіти.

Тепер же випускниця школи-ліцею готується до вступу в столичні виші: обиратиме або Києво-Могилянську академію чи університет імені Шевченка.

Тетяна Домбровська — вчитель  укр-мови

Гарний результат і завдяки репетиторам

Директор ліцею-школи Козятина Олена Білянець розповіла, що ЗНО за роки стало об’єктивним інструментом оцінювання. Проте цьогорічні іспити також називає «трешом»: через тривалий карантин, невизначеність, перенесення термінів, літню спеку та вимоги до проведення сесій у масках.

— Зрозуміло, що за таких обставин ми із завмиранням серця чекали результатів, продовжує пані Олена. — Проаналізували доступні нам дані та впевнились, що рівень знань, продемонстрований випускниками ліцею-школи, виявився значно кращим, ніж середні показники по Україні. 

За її словами, найкращий результат з української мови — 199 балів, з англійської — 198. Високий рівень підготовки показали учні також з математики, історії України, географії, біології та фізики.

— Це, безперечно, вагома заслуга учнів, учителів, батьків та в тому числі й репетиторів, — продовжує розповідати керівниця. — Спрацювали й онлайн-уроки, які ми проводили впродовж карантину, і консультації, котрі ми організовували, щойно дозволили відвідувати заклад групами до десяти осіб.

Наостанок директорка ліцею-школи Олена Білянець побажала всім випускникам знайти своє місце і стати успішними у такому бурхливому та непередбачуваному світі.

Секрети підготовки

Вчитель української мови та літератури Тетяна Домбровська каже, що всі медалісти підтвердили свої результати на зовнішньому тестуванні. Пояснює гарні показники і тим, що з учнями проводять системну роботу.

— По-перше, це інтервальне повторення, коли включається довготривала пам’ять, а по-друге — це маса різноманітних практичних завдань і вправ, виконаних за зразками тестів попередніх років, — каже Домбровська.

Вчителька каже, що всі контрольні роботи протягом навчального періоду мають тестовий різнорівневий характер. Кожного уроку вона дає дітям хоча б кілька таких вправ, щоб допомогти їм адаптуватися до проходження ЗНО. 

— Складним цьогоріч виявилося те, що ввели в завдання твір поза програмою, — розповідає вчитель української мови та літератури. — Ще необхідно було проводити порівняльні аналізи, розпізнавати автора за його індивідуальним авторським стилем. Також, одним із важливих пунктів у підготовці до тестування є напрацювання у дітей вміння складати власне висловлювання, яке передбачає чітку структуру.

Вчитель англійської мови Ольга Трохимич додає, що ЗНО з англійської мови складали десятеро випускників і більшість підтвердили свій рівень знань.

— Марина Цимбалюк набрала максимум балів за твір (14 - авт.), а Настя Павлюк — 13. Це результат кропіткої праці дітей, вчителів та батьків, — говорить Трохимич.

Вчителька додає, що показати кращий результат на ЗНО вдається тим учням, які опановують три напрямки: тестування, вміння складати твори та аудіювання. Також, вчитель вважає, що моделювання умов ЗНО за всіма вимогами (такий вид підготовки використовується для старшокласників - авт.) дозволяє максимально адаптувати випускників до основної сесії.

Кількість відмінників вдвічі більша, ніж у 2019 році

Цьогоріч майже 400 тисяч абітурієнтів взяли участь в основній сесії ЗНО, з них на відмінно (200 балів) її склали 447 учнів. Це на 63% більше, ніж у 2019 році, повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Якщо говорити суто про Вінниччину, то в нашій області зареєструвалися на незалежне оцінювання понад 16 тисяч абітурієнтів. З них тільки 12 учнів склали незалежне оцінювання на максимально можливі 200 балів. Хоча, в порівнянні з минулим роком, кількість відмінників зросла удвічі.

Традиційно найпопулярнішими предметами стали українська мова і література, математика та історія України. Не поступились у рейтингу популярності англійська мова, географія та біологія. 

Найменшу кількість охочих перевірити свої знання було зареєстровано з фізики, хімії, іспанської, німецької та французької мов.

І про новації. У 2021 році на всіх учасників освітнього процесу чекає багато нового: змінюється формат проведення ЗНО з української мови та літератури, які розділяють на два окремих предмети. Іспит з математики стане обов’язковим. Кожен учасник ЗНО зможе обрати тільки п’ять предметів для тестування.

Тетяна Гринюк

На Вінниччині стартувала вступна компанія 2020. Як подати документи?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up