Люди втомилися й хочуть додому

Люди втомилися й хочуть додому
Пан Станіслав просто хоче повернутися до звичного життя

Усього в Козятинську ЦРЛ госпіталізували 22 людини з калинівської трагедії, шестеро з них — діти. Усі вони отримують належну медичну допомогу. Дорікань на лікарню у них немає, дуже вдячні медичному персоналу за турботу.

На момент візиту “RIA-Козятин” у медзаклад близько 15-ї години і лікарі, і хворі були жахливо стомлені останніми подіями. Розповісти свої історії змогли тільки пан Володимир з села Іванів Калинівського району і калинівчанин пан Станіслав. Інші тимчасово евакуйовані розмовляти не хотіли. Лікарі кажуть, людям потрібен час, щоб заспокоїтись та відійти від шоку.

 

Головне — самоорганізованість

Пан Володимир знаходився на лікуванні у Калинівській ЦРЛ в кардіології з діагнозом гострий обширний інфаркт міокарда. За його словами, перші вибухи були настільки потужні, що у них у відділенні з унітазу злетіла кришка!

Відео дня

— Деяких хворих забрали родичі, інших хотіли сховати у підвалі, — розповідає Володимир. — Але коли у лікарні почало битися скло, головний лікар Владислав Головащенко трошки злякався і сказав, що всіх потрібно евакуювати. За таке рішення я особисто та всі хворі йому дуже вдячні!

Не дивлячись на стан свого здоров’я, пан Володимир узяв активну участь в процесі евакуації пацієнтів з лікарні.

— Я допомагав хворим. Люди були дуже зібрані, — пригадує він. — Хочу зазначити, що саморганізованість дала набагато більше користі, ніж організаторські здібності керівництва. Хоча головний лікар і заввіділення кардіології Алла Форосенко доклали максимум зусиль і зробили все можливе, щоб врятувати пацієнтів.

Спочатку евакуйовані Калинівської лікарні заїхали у Махнівську амбулаторію. Хотіли залишити “важких” хворих. Але там було зачинено. Отже, всі рушили до Козятина. Пан Володимир весь час заспокоював одну з пенсіонерок, казав, що їдуть у ресторан.

За словами очевидця, коли по дорозі зустрічали сім’ї з маленькими дітьми, то машини ставали і підбирали їх, не залишали.

— Зараз я просто хочу повернутися додому, — стомлено каже він.

 

Розлука з родичами

Пан Станіслав, за його словами, знаходився на дачі у Варшиці. Пробув він там приблизно до другої години ночі. А його син із сім’єю були в Калинівці. Сльози навертаються в дідуся на очах, коли він згадує, все, що пережив у цю довгу ніч.

— Я хворий на цукровий діабет, був інфаркт, від всіх цих подій мені стало дуже зле, — каже пан Станіслав. — Коли приїхали автобуси з Калинівки, мене відразу перевели до хворих, надали допомогу і відправили до Козятинської лікарні. Уже потім я взнав, що мого сина евакуювали в Житомир і з ним все гаразд.

У Калинівці сім’я пана Станіслава залишила квартиру, всі речі. Чоловік сподівається, що вони швидко зможуть повернутися до нормального життя у звичній обстановці.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up