Мачуху взяли за грати

Мачуху взяли за грати

Побиту дитину помітили в електричці люди… У хлопчика лікарі виявили закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, масивні підшкірні гематоми на голові, гематоми потиличної кістки, параорбітальної гематоми зліва, множинні гематомами на тулубі та кінцівках

За фактом катування 6-річної дитини з села Велике поліція розпочала кримінальне провадження. Стало відомо, що 26 січня в козятинську лікарню із закритою черепно-мозковою травмою та гематомами голови доставлений хлопчик.

Характер ушкоджень, отриманих хлопчиком, свідчить про те, що він постраждав від насильницьких дій дорослих. Дитина проживає з рідним батьком та його співмешканкою. Наразі поліція встановлює обставини отримання тілесних ушкоджень дитиною. Одна з версій слідства – побиття хлопчика батьком, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Слідством розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 127 ККУ  - катування. За вчинення такого правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі.

Відео дня

— 26 січня батько з 6-річним сином їхав у приміському потязі, — розповіли в обласній прокуратурі. — Побачивши хлопчика у такому стані, люди не залишились байдужими. У Козятині його зняли з поїзда та відправили у КП «Козятинська центральна районна лікарня». Обстеженням дитини встановлено, що їй заподіяно тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, масивної підшкірної гематоми на голові, гематоми потиличної кістки, параорбітальної гематоми зліва, множинними гематомами на тулубі та кінцівках.

На даний час хлопчик проходить лікування у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

У ході журналістського розслідування стало відомо, що мати хлопчика знаходиться  

у в’язниці. Хлопчика передали з Хмельниччини (звідки була ув’язнена) на утримання батька, не попіклувавшись запросити хоча б характеристику на нього у відповідних органах Козятинщини. Останній проживає зі своєю співмешканкою у селі Велике. Син знаходиться в Самгородецькому інтернаті для дітей з вадами зору, оскільки має захворювання. На вихідні батько забрав сина з інтернату додому…

Зранку в понеділок, 28 січня, відповідні служби Козятинської РДА відмінили комісійний виїзд в село Велике, в зв'язку з тим, що батько дитини був у Вінниці в обллікарні біля сина. Мав повернутись після обіду. У другій половині дня поліція з представником служби у справах дітей були у Великому і провели обстеження.

Співмешканка була вся в синцях. Розповіла , що познайомилася з батьком дитини по інтернету. Він має судимість. У липні приїхав у село Велике сам, тоді й почали жити разом. Забрав сина жити разом. Каже, що інколи бив його.

За словами співмешканки, за день до того, як хлопчик потрапив у лікарню, батько побив і її, і маленького. А звинуватив її, “бо мав судимість, ще один суд перенесли на березень”.

Батько ж звинувачує в побитті співмешканку. Саме її і вирішили взяти під варту правоохоронці.

Триває слідство.

По темі:

Голова села бачив дитину в синцях напередодні трагедії
 

Вероніка Любіч

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up