«Магія слов’янської ляльки - мотанки»

«Магія слов’янської ляльки - мотанки»

Під такою назвою в музеї історії міста Козятин відкрилася виставка майстрині міста залізничників Наталії Поліщук

З часу захоплення улюбленим видом прикладного мистецтва було створено понад 100 ляльок, більшість, з яких подаровано близьким , знайомим і рідним людям.

Захоплення даним видом творчості заполонило душу авторки робіт не так вже й давно. В свій час майбутня багатодітна мама закінчила Козятинську ЗОШ № 5, здобула професію конструктора – модел’єра в Калинівському технікумі. Шила одяг для своєї родини та на замовлення. Пізніше відкрила магазин жіночого одягу. Наталії хотілося створювати чудовий настрій клієнткам не лише гарним до лиця вбранням , а і насичувати позитивом найчарівнішу половину людства -жіноцтво повсякчас впродовж усіх буднів чи свят.

Відео дня

У пошуці своєї мрії, чудова господиня, зразкова мама і дружина захопилась вивченням традицій наших слов’янських предків, зокрема, особливим сакральним мистецтвом виготовлення ляльки – мотанки. Саме в ній, як майстриня і як жінка , знайшла гармонію в душі і в серці .

Ця лялька наповнила життя магічним сенсом , сімейними традиціями, допомогла знаходити час для себе, можливості спільної творчості та ладнання жіночої долі під час мотання обережних ляльок.

Директор музею історії міста Лілія Макаревич

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/
    Керувати

  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/
    Керувати

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up