Махаринецьку посадку дорубують

Махаринецьку посадку дорубують

Поліція стверджує, що законно

Про лісосмугу, яка “затіняє поле” біля села Махаринці, наша газета вже повідомляла. Ще влітку до нас звернулися небайдужі мешканці району.

Вони повідомили, що біля дороги, яку назвали дорогою Бачинського, варварським способом вирізають посадку. Журналісти “RIA-Козятин” були на місці події. Після візиту представників преси спритність захисників лісу відчутно втихла. І от новий дзвінок минулого тижня за старою адресою знов нас покликав у дорогу.

Відео дня

Події в лісосмузі розгорнулися таким чином. Колоди, що зрізали влітку, забрали. Гілля від них лежить біля дороги і досі. Видно, те гілля, як було написано в “лісорубному квитку”, і є доглядом за узліссям. Ось так звичайну вирубку можуть самі собі дозволити та ще й при цьому патріотами лісу стати? Коли ми йшли в бік села Махаринець, то помітили пеньки від свіжоспиляних дерев. Далі ще більше. На дорозі лежали декілька повалених дерев. Побачили двох працюючих з бензопилками. На питання, чи є дозвіл на спилювання дерев, один із працюючих відповів: ”Ми дерева не валили, нас працевлаштував лісник Саша. Він зараз буде”.

— А у нього дозвіл є? — запитуємо.

— Мабуть, є, — відповів працівник.

Можливо, наш співрозмовник говорив правду. Тільки здалося нам, що він в лісосмузі не випадковий працівник. Зачекавши трохи “лісника Сашу”, ми зрозуміли, що це надовго. Повертаючись у місто, зустріли легковик з причепом. Зупинився він біля найнятих працівників. Самого процесу вантажних робіт за гіллям видно не було, та, судячи з гуркоту чогось масивного по дну причепа, можна зробити припущення, що то вантажили колоди. Ми не хочемо когось звинувачувати в крадіжці дров. Тільки приїзд автівки за відсутності працівників райагролісу наводить на такі роздуми. Усе може бути значно простіше, коли один із працюючих в лісосмузі і був лісником Олександром. Тільки у нас для таких, як він, інше ім’я — варвар.

Від редакції:

З кримінальної хроніки 1 листопада: “Поліцію повідомили, що в Махаринцях вирізають посадку. Правоохоронці з’ясували, що це “Козятинрайагроліс” проводить планову вирізку лісосмуги”.

Без коментарів.

Галина КАСЯНІВСЬКА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up