Замість українського газу українцям зелений тариф. Чи переможе народ олігархію?

Замість українського газу українцям зелений тариф. Чи переможе народ олігархію?
  • Люди настільки обурені підняттям непомірних тарифів, що виходять на протести навіть у фейкову акцію. Саме так потрапили на гачок сторонників підняття тарифів наші земляки-махнівчани. Вийшли близько 30 людей, а тоді одні одних запитували, на яку годину був організований цей Всеукраїнський тарифний Майдан.

Люди з тарифами на енергоносії доведені до відчаю. Багато неплатоспроможних готові виходити на протест на кожен заклик. Тільки є люди, яким на руку збільшення тарифів. Вони й підкидають в соцмережі фейкові акції протесту. В повідомленні, що 15 січня має відбутися Всеукраїнська акція протесту, організатори забули повідомити час зібрання. Та ні, не забули, вони час зібрання навмисно не ставили. Щоб у тих, хто вийде на такий тарифний майдан, склалася думка «Вже виходили, що воно дасть». Розчаруємо сторонників піддняття тарифів. Люди будуть виходити на протести тому, що у них немає грошей платити більше ніж є пенсія та й не всі працюючі отримують відповідну  зарплату, щоб сплатити за комунальні послуги.

Що Українці виходять на протест з власної волі через брак коштів ми спробуємо довести на прикладі зібрання на тарифний майдан мешканців махнівської громади.

Зібралися 15 січня близько трьох десятків людей. На порядок денний вони винесли два питання. Одні стояли на думці, щоб до них дослухались треба перекрити трасу. Менша частина від зібравших стояли на позиції, нас мало ми не зможемо заблокувати рух транспорту. Подискусувавши у форматі, хто «за» хто «проти», більшість погодилась з пропозицією меншості, щоб йти до сільської ради. Там написали звернення до керівництва держави щодо зменшення тарифів на комунальні послуги. З цим документом місцеві депутати мають пройтися по всім вулицям махнівської громади і скріпити його підписами.

Відео дня

Не на камеру люди кажуть: «Шлях звернень, шлях підписів — це шлях в нікуди».

— От уявімо, — каже наш співрозмовник, — люди вийшли на протест, місцева влада написала звернення. Таких звернень буде стільки, що в Кабміні чи в президента не буде часу їх читати. І що, піднімаючи непомірні для людей тарифи влада не знала, що люди будуть проти? Ми маємо не просити про зниження тарифів, а заставити владу реагувати на нужди народу. Тому вважаємо, що треба виходити на мирні протестні акції до тих пір поки влада не відчує, що народ втомився від загравання влади з великим бізнесом.

Як стало відомо з джерела інформації народного депутата від «Слуга народу» Юлія Гришина у Telegram

«Тільки що закінчилася онлайн зустріч фракції з Прем’єр-міністром,.в.о Міністра енергетики Юрієм Вітренком, Головою Антимонопольного Ольгою Піщанською, головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком по тарифах! »

За її словами, вже є проект відповідного рішення НКРЕКП про затвердження нових тарифів. Також Гришина повідомила, що з 1 лютого максимальна ціна газу по Україні буде 6,99 грн/куб. Тариф на розподіл — максимум 1,79 грн.

Ціна буде майже однаковою по країні, без значних відмінностей, як зараз.

За даними нардепа, загальна сума платіжок з 1 лютого зменшиться на 500–800 грн. Цікава арифметика — підняли тарифи в середньому на півтори тисячі, а зменшать на 500–800 гривень.

15 січня в Україні сталося три події. Перша — наші земляки махнівчани вийшли нехай навіть на фейкову акцію. Друга — лубенчани відчули, що українців влада хоче обдурити і вони вийшли проти тарифу 6,99 за один м.куб.газу. Їхні вимоги — ураїнцям газ вітчизняного видобутку. Третя подія сталася всупереч здоровому глузду. Коли по всій Україні проходять акції щодо непомірних тарифів Державний регулятор цін НКРЕКП 15 січня ухвалює постанову не на дешеву атомну енергію, а на користь дорогого «Зеленого тарифу». Ми вам на 30 копійок зменшили ціну на транспортування газу пожимають плечима в структурі, яка по суті має захищати народ України від монополістів.

Нагадаємо, Кабмін запровадить державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону. Пропонована ціна — на рівні 6,99 грн за куб.м. За словами прем’єра Дениса Шмигаля, це означає зниження в платіжках людей на понад 30 %. Підняли на 60 % «героїчно знизять» на 30. Що їм зубожілий український народ. Головне, щоб монополісти були з надприбутками.

Читайте по темі:

Наші депутати звернуться до Зеленського через непомірно високі тарифи

Шмигаль: «Ціни на газ для населення зменшать, але ще не ясно коли»

Тарифний майдан в Козятині. «Це тільки попередження. Поки що»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up