Максимів день 3 лютого: чого категорично не можна робити

Максимів день 3 лютого: чого категорично не можна робити

Потрібно сходити до церкви і помолитися святому Максиму

Щорічно 3 лютого відзначається Максимів день, який також носить назву Максим - розрадник. Для православних вірян це дата вшанування пам'яті преподобного Максима Грека, релігійного публіциста і перекладача. Про головні заборони і прикмети читайте далі в нашій статті.

Максимів день 3 лютого: заборони і прикмети свята

З давніх часів святий Максим є розрадником. Він допомагає людям впоратися з усіма бідами. Віряни моляться про заступництво за вдів і сиріт. Ще в Максимів день потрібно згадати добрим словом всіх, хто коли-небудь приходив на допомогу, а також допомогти в чомусь у відповідь.

3 лютого треба обов'язково сходити до церкви і помолитися святому Максиму про мир і допомогу у складній ситуації. Вважається, якщо в цей день помолитися за дорогу людину, то все в її житті буде добре. Молитва Максиму Греку захистить від біди і подарує надію на майбутнє. Часто цьому святому молилися дівчата на виданні без приданого, сироти і знедолені люди.

Відео дня

Крім того, люди молилися про благополуччя в родині. За традицією подружжя виходило у двір, тримаючись за руки, і разом струшувало з дерев іній. При цьому було прийнято говорити: «Що Бог поєднав, те людині роз'єднати не під силу».

Існує повір'я, що 3 лютого при наявності проблеми потрібно піти в ліс, відшукати там березу і притулитися до неї, розповісти про все, що турбує. Вважалося, що по дорозі назад вірне рішення обов'язково знайдеться. 

На Максима люди згадували прикмети про погоду і врожаї. Так, чисте небо віщувало мороз і поганий урожай. Про морози говорила і ясна зоря. А якщо місяць вночі світив крізь хмари, то за народним повір'ям у новому році «буде добре жито». 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up