Мама недавно звільненого з полону Романа Савкова розповіла про зникнення сина

Мама недавно звільненого з полону Романа Савкова розповіла про зникнення сина
  • Роман Савков, якого 24 січня звільнили з полону, не виходить на зв'язок з 3-ї ночі 11 лютого
  • Додому заїхав тільки на хвилину, взяв у мами грошей, деякі документи і поїхав назад у Київ
  • Після того від нього жодного дзвінка. Його два номери телефону  поза зоною

Роман Савков після звільнення з полону по дорозі до Києва заходив в один з храмів у Полтавській області

– Його приїзд додому вночі став несподіванкою, – розповіла журналісту RIA мама зниклого Романа пані Валентина. – Рома знаходиться в Києві у госпіталі на лікуванні. Перед тим ми з ним спілкувалися по декілька разів на день А 8 лютого були в Києві,  їздили привітати з днем народження. І раптом вночі стук у двері. Дивлюся, Роман стоїть, а біля воріт машина таксі. Каже: «Ой, мамо, тут така ситуація, я на хвилину, треба взяти деякі документи і назад, бо рано маю бути в госпіталі».

Роман Савков у день звільнення 24 січня - перші кроки ще на тимчасово окупованій території

Відео дня

Мати каже, що син навіть не присів, взяв документи, вона не знає які саме, попросив грошей, казав, нібито має щось з правами водія владнати. Жінка не назвала суму. Земляки Романа кажуть, що хлопець взяв дома 10 тисяч гривень.

– З дороги Роман не зателефонував жодного разу, так само не дзвонив, коли їхав додому, – продовжує мама. – Міг би попередити, він же такий уважний до нас, про все розповідає, а тут… Моє серце передчувало, що щось не те. Але, думаю, ми пережили страшніше, то що вже може гіршого статися.

Син поїхав, а мама очей не зімкнула до ранку. Все чекала дзвінка. Роман не дзвонив. Під ранок вона сама набрала його номер. У хлопця картки двох операторів. Обидва відповідали, що абонент поза зоною досяжності.

– Я подумала, що в дорозі телефон розрядився. – каже пані Валентина. – Але й пізніше Рома не відповідав. Я подзвонила його дівчині, вона проживає у Борисполі. Інна мене втішила. Сказала, що Роман розмовляв з нею приблизно о пів на десяту ранку. Повідомив їй, що йде в госпіталь. Моє серце заспокоїлося. Але не надовго. Бо ми ніяк не могли зв’язатися з сином. «Абонент поза зоною» - це вже у вухах дзвенить.

Роман Савков з батьками у військовому шпиталі у Києві

Дівчину Романа пані Валентина знає давно. Син познайомився з нею ще до полону. Інна приїздила у госпіталь зустрічати його. Потім ще раз мама бачила її, коли та приходила провідати сина. Дівчина має роботу. Видно, що не байдужа до Романа.

Роман Савков з батьком у Київському шпиталі у день повернення з полону

Увечері в неділю Валентина Савкова подзвонила дільничному інспектору поліції. Розповіла, що нема зв’язку з Романом. Той сказав, зачекати із заявою.

– Не буду я чекати, – каже пані Валентина. – Сьогодні, у понеділок, піду напишу офіційно повідомлю у поліцію. Бо мені вже з Києва з поліції дзвонили. Сказали, що перевірили всі ДТП, які сталися на маршруті Шаргород-Київ тієї ночі. Ніде не зафіксовано пригоди з автомобілем, яким їхав Роман. Водій ні до кого не звертався по допомогу.

Жінка дуже схвильована відсутністю сина. З пам’яті не йде фраза: «Ой, мамо, тут таке сталося!»,  переживає за здоров’я дитини – у Романа цукровий діабет, який він «заробив» під час перебування у полоні.

Роман Савков (у центрі) з побратимами, з якими перебував у полоні в Макіївській колонії. Вони першими вдарили на сполох про відсутність друга у палаті №15, де лікується військовий

Роман Савков служив помічником гранатометника 92-ї окремої механізованої бригади. 19 липня 2017 потрапив у полон. Його утримували в Макіївській колонії. Обміняли 24 січня нинішнього року.   

Прохання до всіх, хто може надати інформацію щодо місця знаходження Романа Савкова, 1989 року народження, який є пацієнтом Центрального військового госпіталю, телефонувати до чергового ВСП ЗСУ (044) 456-41-28 або 102.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up