Марія Мельник та Назар Волинчук малюють з двох років

Марія Мельник та Назар Волинчук малюють з двох років
Марія Мельник з мамою Анною
  • Герої нашої публікації — маленькі, але вже дуже талановиті козятинчани Марія і Назар.
  • Малювати вони навчилися раніше, ніж писати.
  • Наші юні художники брали участь у конкурсі малюнків вокзалу.

Марії Мельник всього шість років, але її хисту до малювання може позаздрити будь-який дорослий. Маруся, як її ніжно називає мама, почала малювати, коли їй було всього два роки. Для батьків це стало великою несподіванкою.

— Вона починала малювати абсолютно сама, — розповідає мама Анна. — Для нас це було дивом. Потім почала майстер-класи в ютубі знаходити, також сама, і в три роки вона вже мені перебрала всі свої олівці і сказала — ці погано лягають, а ці добре лягають.

Що цікаво, у родині Марії немає художників.

Відео дня

— Питаю чоловіка — у нього ніхто не малював, — каже Анна. — У мене в родині ніхто не малював. А їй це подобається.

Батьки одразу ж помітили талант донечки і, не гаючи часу, записали її на малювання. Бо здібності треба розвивати.

— У ясельках нам вже зразу сказали — віддавайте її десь малювати, — продовжує мама. — І зараз нами займається Інга Іванівна Загайкевич в музичній школі. Коли раз на тиждень, коли двічі. І каже, що є здібності. Вона ходить з вересня 2020 року. Занять ще небагато відвідала. Від сили десь 25.

Як і всі сучасні діти, Марія має телефон. Але замість того, щоб грати в ігри чи дивитися мультики, дівчинка використовує свій ґаджет для того, щоб вдосконалювати свої вміння.

Звісно, для того, щоб розвивати у собі художника, необхідний не лише талант, а й матеріал. Тож Марія з мамою — постійні відвідувачі крамниць із канцтоварами.

— У неї є різноманітні олівці, фарби. Усі наші канцтовари нас вже знають. Буває, ми приходимо, а вони кажуть — у нас ще такого немає.

Дівчинка малює у різних техніках. Нещодавно пробувала ебру. Це коли малюнок виконується на поверхні води, а потім перебивається на папір. Ця техніка прийшла до нас із Туреччини.

— Я разом з нею вже починаю вчитися, — додає Анна. — Яка фарба, які олівці є. Який папір для малювання.

Ще один герой нашої публікації — Назар Волинчук. Він, так само, як і Марія, почав малювати у два роки.

— У мене досі висить його картинка на холодильнику, — сміється дідусь Василь. — Знаєте, як дитинка малює — голова і ноги як у восьминога. То це він намалював маму, тата, бабусю, дідуся і він маленький.

Зараз Назарові вже сім і мешкає він разом з батьками у Португалії протягом трьох років.Тож малюнок на холодильнику — справжня цінність для дідуся, бо нагадує йому про внука.

Назар не лише малює. Разом із мамою він виготовляє сувеніри з мушлі.

— На морі вони шукають ракушки і він робить, — продовжує дідусь. — Така фантазія! І ведмедики, і мишки, і сова, і зайчик. Трошки мама допомагає йому клеїти.

Наших героїв поєднує не лише хист до малювання. І Марія, і Назар брали участь в онлайн конкурсі малюнків «Вокзал — перлина міста Козятин». Марія стала переможцем у своїй віковій категорії.

— Це її перший конкурс. Вона була наймолодшою серед учасників, — ділиться мама Анна.

А от Назар свій малюнок не готував спеціально до конкурсу. Так співпало, що хлопчик намалював вокзал незадовго до того, як оголосили конкурс.

— Він намалював вокзал, не будучи тут, — розповідає дідусь Василь. — Я, звісно, трохи здивувався. Ще до конкурсу він мені показував картину. Дочка каже, що він сидів над ним, довго грався, малював. І потім вже вона почула що цей конкурс і виставила фотографію.

►Позаяк Назар зараз у Португалії, приз за участь у конкурсі передали дідусю Василю

 

Читайте також:

Юні козятинчани перемогли на всеукраїнському фестивалі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up