Марку «Доброго вечора, ми з України» можна купити в Козятині

Марку «Доброго вечора, ми з України» можна купити в Козятині
  • Стартував продаж нової патріотичної марки.
  • Це вже четверта за рахунком марка, яку випустила «Укрпошта» за час повномасштабної війни.
  • Скільки вона коштує у Козятині — дізналися наші журналісти

У четвер, 28 липня «Укрпошта» випустила в продаж нову марку «Доброго вечора, ми з України». На ній зображено трактор, який тягне за собою підбитий рашистський танк. Це — сцена з реального життя, яка трапилася в Миколаївській області. Дизайн нової марки визначили самі українці шляхом голосування. Авторка малюнка — Анастасія Бондарець, дизайнер-графік та викладачка живопису. Саме її дизайн сподобався українцям найбільше — за малюнок віддали 340 тисяч голосів.

Нову поштову марку випустили тиражем в 5 мільйонів штук. Придбати її можна як онлайн, так і в відділеннях «Укрпошти». Того ж дня, коли вона надійшла в продаж, ми завітали на пошту, аби дізнатися, чи є легендарна марка у нашому місті. Виявилося, що для того, аби купити патріотичну марку, не треба нікуди їхати — вона продається і в нас.

— Щоб натовп за ними був, то ні, — каже Олена, оператор «Укрпошти». — Приходили, питали, кому треба було, брали. Зараз молодь через сайт вміє замовляти, так і другу замовляли марочку, і третю. Може більшість молоді через сайти замовляє — каста, розетка, укрпошта, пром.

Відео дня

— Скільки людей сьогодні за маркою приходило, не рахували? — запитуємо Олену.

— Знаєте, як у мене все в перемішку — і посилки, кому яка треба послуга. Не знаю, людей 20–30 було, — відповідає оператор.

Зауважимо, коли ми прийшли на пошту, було трохи більше третьої години дня. А продаж стартував після 13:00. Тож менш ніж за дві години три десятка людей прийшли до відділення за маркою.

— Ось на вітрині у нас все є, — показує Олена невеликий стенд позаду себе. — Ще є листівки, конверти, марки. Є магнітики, відкривачка-магніт, наліпки з воєнним кораблем. От марок з кораблем вже немає. Залишилися тільки наліпки, магнітики і конверти. Листівки з кораблем продали всі.

Патріотичними марками цікавляться люди різної вікової категорії. На пошті кажуть, приходять і молоді люди, і пенсіонери, і навіть підлітки.

— Коли випустили першу марку, ще у нас стільки філателістів не з’явилося, — продовжує Олена. — Після першої марки збільшилася кількість філателістів загалом по Україні. Діти, пенсіонери, молодь — всіх цікавлять зараз художні марки.

Та це не просто колекційна марка для альбому. Її можна використовувати, відправляючи пошту, тому що усі патріотичні марки дійсні.

— Є різні марочки, — пояснює оператор. — Марочка із маркуванням «М» коштує 18 гривень, а марочка з маркуванням «W» коштує 55–85. Вона рахується міжнародною, тому її можна клеїти на конверт для міжнародного відправлення.

Додамо, що це вже четверта патріотична марка, яку «Укрпошта» випустила за півроку повномасштабної війни. Перша була із зображенням затопленого крейсеру «Москва», друга — «Рускій воєнний корабль — всьо», третя — «Українська Мрія». І всі вони також продавалися у Козятині.

— Наступну в кінці серпня чекаємо, — додає Олена. — З Патроном.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up