Масок вже немає, паніки – також

Масок вже немає, паніки – також
Марлеві маски в день нашого візиту були тільки в цілодобовій аптеці

Ознайомившись зі статистикою захворювання і відсотком смертності від коронавірусу, ми поцікавилися  у наших земляків, що вони думають про цю хворобу?

— Що буде, те буде. Я думаю, що в Італії медицина не гірша, ніж в Україні. Коли там не можуть впоратись з хворобою, то що вже нам казати? Головне, щоб паніки не було, щоб не спустошили в аптеках противірусні препарати, – каже козятинчанин Сергій. — Препаратів немає, а чим тоді лікарі вилікували тисячі, які переболіли коронавірусом? Скоріше за все, перехворіли в легкій формі.

Пані Тетяна каже, що при застуді та ГРВІ лікується народними методами і сподівається, що вони можуть допомогти і при коронавірусі. 

– При застуді лікуюся часником, імбиром, цибулею, чаєм з липи, малини, смородини з варенням бузини чи кульбаби. Такі ліки може й не дієві при коронавірусі, – каже вона. – Але коли в людини хороший імунітет, то я думаю, що й коронавірус пройде як звичайна застуда. А таблетки я тільки від серця приймаю.

Відео дня

Пані Оксана вважає, що вірус з’явився не сам по собі. 

— На мою думку, цей вірус штучний. Він вирвався з лабораторії чи його навмисно випустили, хто його знає, – каже жінка. – В аптеку я дуже рідко ходжу. Думаю, що Господь змилується над Україною і не допустить епідемії. Якщо почнеться пандемія, то виживуть ті, в кого імунітет хороший.

— Оксано, а ви чим імунну систему підтримуєте? — запитуємо співрозмовницю.

– У мене один рецепт для імунітету. Це імбір і лимони.

►Пам'ятка як не заразитися коронавірусом в аптеці № 82

Ще ми запитали пенсіонерку Галину, залізничника Влада, підприємця Валерія. І серед них ми не знайшли прихильників лікування фармацевтичними препаратами. 

Щоб з’ясувати, яка ситуація в місті з противірусними препаратами, ми пройшлись козятинськими аптеками. Почали з аптеки «Здорова родина», що біля АТБ. 

– Нових препаратів немає. Єдине, що змінилося, так це що марлеві маски розібрали. Ажіотажу з ліками немає, – каже фармацевт.

Така сама ситуація в аптеках №№ 32, 12, 17, 30. В аптеці № 94 фармацевт Аня сказала, що люди частіше стали купувати противірусні ліки. Тільки це мабуть пов’язано не з панікою козятинчан, а тому, що саме ця аптека найближче знаходиться біля ЦРЛ.

Марлеві маски ми знайшли в аптеці, що в народі називають «Склярова». Ціна 9 гривень за пов’язку. 

У 82-й аптеці молоді дівчата в білих халатах показують на пам’ятку, що на скло почепили. Кажуть, що  маска скоріше потрібна хворому, а здоровим – для профілактики.

Нагадувати про профілактику мабуть вже зайве. За три місяці, що шириться коронавірус світом, люди вивчили правила гігієни досконально. А хто знаходиться в зоні ризику, дивіться таблицю, яку ми публікуємо. Саме такі верстви населення повинні з відповідальністю поставитись до свого здоров’я, адже недуг краще попередити, ніж його лікувати.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up