Матюки та бійка: важка перемога «Моноліта» з мордобоєм після фінального свистка

Матюки та бійка: важка перемога «Моноліта» з мордобоєм після фінального свистка
Після неспортивних «розбірок» на полі гравці обох команд покидали його, навіть не потиснувши один одному руки. А голкіпер жмеринчан ще довго не міг вгамувати свої емоції
  • Футбол. Триповерхові матюки, які чутно було за Водокачкою, ігнорування арбітром порушень та ще й бійка після матчу.
  • Як проходила гра між козятинцями та жмеринчанами та що не поділили голкіпер гостей та форвард господарів?

У вівторок, 4 травня, на стадіоні «Локомотив» зустрічалися футболісти Козятинського «Моноліта» та ФК «Глав Дор» Жмеринка. Це була перша гра цих команд у півфіналі Кубка Вінницької області. 

Гру з центру розпочали гості та втратили м’яч недалеко від центра поля. Атака козятинської команди мала хороший задум та погане завершення. Замість того, щоб зіграти по простому на гравця, який найближче відкритий, господарі розпочали боротьбу дальнім ударом. Монолітовці ще не раз діяли в подібному ключі і втрачали м’яч на підступах до карного майданчика. Але тиск на ворота гостей наростав і з середини першого тайму козятинчани надовго затисли главдорівців на їхній половині поля.

Відео дня

Невдовзі був відкритий рахунок в матчі. Це Максим Саврей першим зорієнтувався біля воріт суперника і «розстріляв» ворота гостей з близької відстані. Здавалось, що козятинські футболісти розвинуть успіх і знімуть всі питання щодо переможця першої півфінальної пари. Тільки не так сталося, як гадалося.

За хвилин 20 до завершення першого тайму занервував голкіпер жмеринчан. Він роздавав на горіхи гравцям своєї команди, застосовуючи неприпустиму на футбольному полі лексику. Якби рефері матчу був на своєму місці і стражу воріт  за аморальну поведінку показав хоча б «гірчичник», то, можливо, не було б мордобою на футбольному полі після фінального свистка. Далеко за Водокачкою чулися триповерхові висловлювання воротаря, а свисток арбітра мовчав. В такому ключі команди догравали перший тайм, а суддя робив вигляд, що все в межах правил, на футбольному полі емоції і тільки. Арбітр мабуть не бачив, що на штучному манежі тренувалися маленькі футболісти і вони хочуть бути схожими на зрілих футболістів.

В другій половині зустрічі монолітовці додали в командній швидкості, щоправда в деяких епізодах поперек поля. Декілька перспективних атак господарів були зупинені з порушенням правил. Іншої думки був суддя в полі. Йому видніше, він був ближче до епізоду, який тягнув на одинадцятиметровий. А жмеринчани продовжували допомагати собі і руками і ліктями. В третьому епізоді відвертого порушення правил арбітр все ж таки вказав на точку. Пенальті бездоганно пробив Максим Пилипенко і на табло загорілися 2:0. Тільки козятинцям хотілося досягти більшого. До воріт проривався Роман Опря. Рефері був поруч, поставив штрафний в бік воріт «Моноліта». Гра за декілька передач перемістилася до воріт господарів навісною передачею в район центральної зони карного майданчика. Воротар «Моноліта» вийшов на перехоплення м’яча та помилився, жмеринчанин пробив по воротах і рахунок в матчі став 2:1

За декілька хвилин до воріт гостей проривається Максим Пилипенко. Його відверто збивають та він втримався на ногах, суддя дав дограти епізод. Максим в свою чергу забіг в карний майданчик і впав чи то за інерцією, чи за власної ініціативи. Коли футболіст лежав на зеленому газоні, воротар гостей відзначився ще раз непристойною поведінкою. За словами гравців він став бутсою нападнику господарів на голову, ніби за симуляцію з падінням. Саме цей епізод був причиною конфлікту між воротарем гостей і нападником «Моноліта». Після свистка рефері про завершення матчу страж воріт жмеринчан вдарив в обличчя форварда господарів. Гравці команд гостей стали відтягувати забіяку. Арбітр зустрічі насилу зробив те, що мав зробити ще в середині першого тайму, показав воротареві гостей червону картку. Рефері зробив це по завершенню гри. Заодно пряму червону він показав і гравцю «Моноліта», ніби за те, що Пилипенко вдарив жмеринчанина у відповідь. Всього цього могло б не бути якби суддя в полі не втратив контроль за грою.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга Горбань

    Дуже гарна однобока стаття!!! Я хочу вибачитися за свою поведінку на футбольному полі так вести себе недопустимо. Але писати брехню не менш стидно. Як ви думаєте якби я став бутсою на голову людині маючи 95 кілограмів ваги він зміг би продовжити матч? І весь стадіон бачив що він мене вдарив перший . За це він відповість це я обіцяю. А тепер про вашу команду хочу написати , у Козятині грає 90%  легіонерів з других областей , на цю команду з бюджета міста виділяють величезні гроші одна їхня гра обходиться вашому місту більше ніж весь бюджет команди Жмеринка за рік . Де ваші результати? Не вже місту не має де дівати гроші окрім на привозних 3 сортних легіонерів? Наприклад у нас не має жодного легіонера і ви з труднощами нас обігруєте 2:1 і плачете що погано вам судять . Краще про це напишіть

    Читач17 reply Ольга Горбань

    Ну от звідки ви знаєте скільки було наполі Козятинських футболістів ,якось так виходить що ви краще за нас їх рахуєте чи знаєте ?проти команди зі Жмеринки грало 8 місцевих футболістів ,здобутки вашої команди є вашим надбанням і в турнірній таблиці ви займаєте далеко не перше місце ,як наша команда ,яка ще не разу не програвала в цьому чемпіонаті і йде на першому місце в своїй групі і набрала найбільше очків серед всіх команд першості .Для того щоб пред’являти притензії до команди суперника через опублікування цієї статті ,треба було з’ясувати чи маж Фк «Моноліт « до цього відношення .Тепер про поведінку га полі ,весь стадіон чув і бачив хто як себе вів,якщо у Вас емоції бьють через край,то навчіться себе стримувати ,це по крайній мірі не тільки по спортивному ,ай по чоловічому взагалі .В кубкові гра складається з двох поединків і лише тоді можливо зрівняти силу суперників .Оцінювати свого опонента по крайній мірі не ввічлово тай не по спортивному,ніде я не зустрічав коментарів проведних гравців і тренерів у світі ,які незважливо ставляться до гри суперників ..Тому від гравців команди «Моноліт» ніколи не чути слів образи,бо гравці знають що це не гарна поведінка і вона буде оцінена керівництвом клубу.Доречі Фк «Моноліт» останній переможець суперкубку області,за останні три роки команда була двічі бронзовим,а в останньому чемпіонаті срібним призером області це є зафіксованим результатом .А вам бажаю досягти не менш кращих результатів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up