Майбутнє чекає: що буде з криптовалютою

Майбутнє чекає: що буде з криптовалютою

2018 рік виявився дуже важливим і складним для ринку цифрових грошей, але надалі індустрію чекають події, які можуть привести до нового різкого зростання вартості біткоіна

За останні 12 місяців в індустрії відбулося багато подій, які вплинули на розвиток блокчейна і поширення криптовалюти. Незважаючи на падіння вартості цифрових грошей, обсягів торгів і інтересу до галузі, технологія продовжила розвиватися, а все більше людей так чи інакше про неї дізналися.

Незважаючи на все це, 2018 рік став швидше підготовчим, незважаючи на капіталізацію в $130 млрд, в порівнянні з традиційними ринками галузь до цих пір мізерно мала. Для його подальшого розвитку і становлення повноцінним учасником світової економіки, в галузь цифрових грошей повинні прийти інституційні інвестори - інвестиційні та пенсійні фонди, страхові компанії, банки і так далі. Однак такі великі і серйозні гравці не можуть прийти в сумнівну індустрію або на нерегульований ринок, їм потрібна особлива інфраструктура, готова до великих фінансових потоків.

 

Відео дня

Запуск Bakkt


Оператор Нью-Йоркської фондової біржі Intercontinental Exchange (ICE) запустив проект Bakkt - платформу для інституціональних інвесторів, першим продуктом якої стануть поставні ф'ючерси на біткоіни. Вони повинні були з'явитися 12 грудня 2018 р. проте старт проекту перенесли на 24 січня 2019 року.
У компанії пояснили це високим попитом з боку клієнтів і великим обсягом роботи. У кінці грудня в мережі з'явилася інформація про те, що запуск може бути знову відкладено через те, що проект Bakkt не встиг отримати необхідних дозволів від Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC).

 

Сховище від Fidelity


Холдингова компанія Fidelity Investments, під управлінням якої знаходиться $ 2,1 трлн, планує запустити сервіс по холодному зберігання криптовалюта. Організація не буде відкривати біржу, вона зосередиться на створенні більш традиційного варіанту зберігання коштів, за допомогою якого клієнти зможуть укладати угоди відразу на декількох майданчиках.

Президент Fidelity Том Джессоп підкреслив, що компанія знає, як справлятися з проблемами в безпеці в великих масштабах. Зараз ринкові аналітики, що управляють хедж-фондів і підрозділу з управління сімейними капіталами розробляють криптовалютні продукти та інструменти, це позитивно вплине на розвиток індустрії, стверджує він.


Ф'ючерси від Nasdaq

Одна з найбільших фондових бірж в світі Nasdaq запускає ф'ючерси на першу криптовалюту у співпраці з VanEck. У першому кварталі 2019 року вони представлять продукт, який буде орієнтований на спотову ціну біткоіна з багатьох бірж.
За словами глави VanEck Габора Гурбаха, 2019 рік стане роком реалізації. Експерт назвав новий продукт - регульованими контрактами ф'ючерсного типу версії 2.0.
 

Запуск Bitcoin-ETF

Криптовалютний стартап SolidX спільно з великою компанією VanEck подали заявку на запуск біткоіна-ETF. Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) повинна дати відповідь з цього приводу до березня 2019 року. Багато експертів, такі як Майк Новограц, Том Лі і Рік Едельман чекають цієї події, тому що воно може вивести індустрію на принципово новий рівень.
За словами голови SEC Джея Клейтона, запуск можливий тільки після того, як на ринку буде вирішена проблема маніпуляцій. Незважаючи на це, глава VanEck вважає, що новий інструмент можуть схвалити найближчим часом, а представник відомства Хестер Пірс стверджує, що необхідно лояльно розглядати це питання.

Також стало відомо, що великі банки заморозили розробку продуктів, пов'язаних з цифровими грошима, через відсутність попиту серед своїх клієнтів. Такі компанії, як Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup і Barclays не планують найближчим часом виходити на ринок цифрових грошей, однак компанії вже виявляють інтерес до нової сфери, і як тільки популярність біткоіна знову зросте, вони прийдуть в галузь разом з інституційними інвесторами. Це може статися вже в наступному році, але не варто забувати про те, що сфера блокчейна дуже молода і тільки починає розвиватися.

Михайло Теткін

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up