Майже 40 офіцерів запасу з Вінничини пройдуть строкову службу в армії

Майже 40 офіцерів запасу з Вінничини пройдуть строкову службу в армії

Відповідно до нової редакції Закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно вдосконалення порядку проходження воєнної служби", до лав ЗСУ вперше призвуть офіцерів запасу. 

Мова йде про громадян віком до 43 трьох років, які пройшли військову кафедру, склали необхідні іспити, мають наукову ступінь не нижче бакалавра та придатні до служби в армії за станом здоров'я.

У Вінницькій області вже визначилися із кандидатами на призов.

— Ми плануємо призвати 39 офіцерів запасу, з них семеро жінок. Очікуємо, що 17-18 червня вони вже будуть у навчальних центрах. Загалом армії необхідні спеціалісти за фахом "бойове застосування механізованих підрозділів", "бойове застосування автомобільних підрозділів", а також зв'язківці фінансисти, політологи і представники технічних професій, — розповів начальник відділу військового обліку і бронювання Вінницького обласного військкомату Олег Гонтаренко.

Відео дня

У лавах ЗСУ всі вони проведуть до 18 місяців. З них до трьох місяців в навчальних центрах, після чого будуть розподілені. Здебільшого "запасники" служитимуть в органах військового управління, частинах забезпечення, та частинах, дислокованих в тилу. В АТО вони зможуть потрапити лише за власним бажанням, підтвердженим письмово.

Під час проходження строкової служби такі офіцери користуватимуться тими самими соціальними гарантіями, що і офіцери-контрактники. На них чекатиме щомісяне грошове забезпечення від 9 тисяч гривень (залежно від посади і звання), харчове забезпечення, відпустка, матеріальна допомога для вирішення сімейних і побутових проблем, "підйомна" допомога при зміні місця проходження служби, безкоштовне лікування та оздоровлення в закладах міністерства оборони. Крім того, їм гарантується збереження "цивільного" робочого місця на час проходження служби та середня заробітна плата.

У військоматі наголошують, що призов "запасних" офіцерів відбуватиметься без урахування їх бажання.

– Це обов'язок громадянина, який пройшов військову кафедру, не проходив строкову службу і отримав звання офіцера запасу, – заявив військовий комісар Вінницького обласного військкомату Олег Вінницький.

Втім, офіцери запасу мають праву на відстрочку від служби за сімейними обставинами або у зв'язку із проходженням навчання в освітніх закладах.

Потенційно до лав ЗСУ можуть потрапити більше 13 000 офіцерів запасу, хоча за попередніми підрахунками їх кількість складала 14 500 осіб.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up