Медики б’ють на сполох – козятинці спиваються

Медики б’ють на сполох – козятинці спиваються

Лікарня перетворилася на витверезник!

Швидке перенасичення організму алкоголем для двох осіб – 39-річного та 45-річного мешканців Козятина виявилися фатальними. Панкреатит, цироз та набряк головного мозку не дали змогу лікарям повернути чоловіків до життя ( це було у жовтні).

Подібна участь може чекати ще на двох представниць слабкої статі, які майже з таким діагнозом: цироз печінки та параліч ніг лікувалися в нашій медичній установі. Звичайно, якщо вони не робитимуть спроб боротися із алкогольним змієм.

Кількість хворих з алкогольною залежністю росте нечуваними темпами. Лише нинішнього року (за 11 місяців) в ЦРЛ проліковано 184 хворих, з них: 31 особа з білою гарячкою. Із них 5-осіб жіночої статті, 52-є хворих це молоді люди до 30 років.Турбує й те, що частішають випадки рятування від алкогольного отруєння і досить пристойних людей, соціально збережених, у яких є сім’я та робота, які не страждають хронічною хворобою. І цих пацієнтів також доводиться складати штабелями, поки вони прийдуть до тями.

Відео дня

Болючим для медиків є й інший бік цієї проблеми. Доводиться рятувати від смерті та проводити до тями отруєних алкоголем. А відтак, ліки, які могли б піти на лікування звичайних хворих, змушені направляти на порятунок таких пацієнтів, у яких захворюваність, пов’язана від особистого бажання “пити чи не пити”. Вони ж створюють дискомфорт для решти хворих, які перебувають у лікарні. Для частини таких «хворих» лікарня стає «витверезником», а молодший персонал зі своєю символічною зарплатою ще й змушені прибирати рештки від “п’яного токсикозу”.

Адміністрація ЦРЛ настоює на тому, аби боротися з цим явищем комплексно. Це і органи влади, і правоохоронці, і школа, і лікарі. Бо якщо не вживати кардинальних заходів щодо боротьби з алкоголізмом,  козятинців чекає невтішне майбутнє, спотворене виродженням.

Козятинська картина є типовою для всієї України. Як стверджує статистика, українська нація деградує. Якщо в 1964 році ми пили три літра на одну людину в рік, то зараз 7. За даними ВОЗ при 8 літрах вживання алкоголю на душу населення починається незворотне згасання етносу.

Мимоволі згадуються слова Гітлера, які він у 1942році вмістив у директиву при формуванні основ окупаційної політики на завойованих територіях: «Необхідно звести слов’ян до мови жестів. Ніякої гігієни. Ніякої профілактики. Тільки горілка і табак. Вони знищать слов’ян через 2 покоління».

Ні для кого не є секретом, що вживають алкоголь (дурний приклад) у колі родини у присутності дітей; у бюджетних та приватних підприємствах під час робочого часу. Як це впливає на роботу даних організацій?

А саме головне, наглядний приклад для наслідування підростаючого покоління. Вінницька облрада наголосила наказово: 30.11.18р.№1751 є рішення “Про заборону вживання алкогольних напоїв у приміщеннях та на території закладів, підприємств» . Поки є час, любителі оковитої можуть звернутися в наркологічний кабінет Козятинської ЦРЛ аби стати на стежку істини, позбавлення залежності від спиртних напоїв. Взяття на облік є необов’язковим. Існує анонімне лікування. Все у ваших руках!!!

Тетяна ДИВАВІНА, лікар-нарколог КП «Козятинська ЦРЛ»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Бармалей

    " Адміністрація ЦРЛ настоює на тому, аби боротися з цим явищем комплексно " ... ПОЧИНАЙТЕ ЗІ ВЛАСНОГО ПРИКЛАДА, ШАНОВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЦРЛ !!!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up