«Мені подобається допомагати хворим»

«Мені подобається допомагати хворим»
Світлина зі сторінки Інни П'ясецької у Фейсбук
  • До дня медичних сестер, який відзначають у світі 12 травня, ми розповімо про Тетяну Ярову.
  • Вона працює молодшою медичною сестрою у відділенні екстреної (невідкладної) допомоги Козятинської ЦРЛ.
     

Уже три роки білий халат є обов’язковим атрибутом робочого одягу козятинчанки. В обов'язки Тетяни входить доставляти хворих, яких привезла швидка, до потрібного відділення, а також підтримувати чистоту на «приймальному».

– Мені дуже подобається в лікарні працювати, – розповідає Тетяна Ярова, – допомагати хворим, піклуватися про них.

Водночас наша співрозмовниця зізнається, що і в її роботі бувають труднощі. Часом буває важко психологічно.

Відео дня

– Найважче, може, морально пережити людський біль, страждання, бо ти не можеш одразу допомогти, – пояснює жінка. – І доки людину доставиш у потрібне відділення, турбуєшся, що їй погано і щось болить. Хочеш якомога швидше її доставити, щоб полегшити страждання.

Тетяна завжди хотіла працювати саме у лікарні, але раніше не було можливості влаштуватися, позаяк був укомплектований штат. Та три роки тому фортуна посміхнулася їй і мрія нарешті здійснилася.

– З віком вже я не можу отримати медичну освіту і піти десь далі. Але можу щось зробити хоча б так, допомагаючи, щоб було чисто, гарно, і людям полегшити трохи життя, – каже наша співрозмовниця.

Із початком пандемії коронавірусу робота жінки не надто змінилася. Хіба що до білого халату додалися ще додаткові обов'язкові атрибути, які треба носити кожної зміни.

– Я б не сказала, що щось дуже кардинально змінилося. Тільки що маски носимо, халати додаткові, рукавички. І техніка безпеки. А ставлення не помінялося ні в людей до нас, ні у нас до хворих, – додає Тетяна.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up