Меру на замітку

Меру на замітку

Варварське кронування стискає серце у перехожих

Ще не скрізь зійшов сніг, а козятинські комунальники вже взялися до кронування. Поки його провели на вулиці Куликівського в районі танка. Там гіллям переплело дроти електроліній.

Відео дня

Ні в якому разі не хочеться кинути докір звичайним хлопцям з пилками. Вони виконують поставлене кимось завдання.

Та ще й гілля з дерев зрізають роботяги від безвиході. Щоб було світло, хоч-не-хоч, треба обрізати гілля. І мало хто з керуючих комунальним господарством міста задаються питанням, чому так швидко росте гілля на дереві.

Причина: неправильне навіть злочинне кронування. Після зрізів у півдерева, дерево починає себе рятувати. Гонить гілля, намагаючись досягти попередніх розмірів. І це за умови, якщо дерево при зрізі матиме змогу затягнути рану власною корою.

Якщо при кронуванні залишити на стовбурі дерева пеньок, то через деякий час він почне загнивати. Від гнилі стовбура, почне в тому місці відставати кора. Чим відразу скористаються короїди. Тому, будь-яка обрізка дерев повинна бути кваліфікованою!

Те, що робиться в нашому місті, кронуванням ніяк не назвеш. У козятинського кронування є інша назва — варварство над деревами.

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up