Мешканці Білої Казарми дякують аварійній службі Хмільницьких електромереж

Мешканці Білої Казарми дякують аварійній службі Хмільницьких електромереж
  • Негода, яка розгулялася в ніч з 17 на 18 січня, в Україні наробила багато біди. Без світла залишилися 349 населених пунктів у 10 областях України.

Станом на ранок 18 січня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру), майже по всьому Козятину були проблеми з електропостачанням. І хоч спрацьовували  системи автоматичного захисту ЛЕП, роботи енергетикам вистачало.

Нові електролінії з ізольованими дротами за логікою мають залишатися після негоди неушкодженими. На практиці буває по всякому. Хтось вчасно не зрізав гілки дерева і вони у вітряну погоду пошкоджують ізоляцію дротів. Так було на Білій Казармі після негоди. 

На одній фазі освітлення було відновлено близько 11 години. Десь близько 14 години напруга в електромережі сильно впала, потім взагалі не стало. Близько 16 години з’явилося світло на іншій фазі, а в кого світла не стало після 14 години, воно так і не з’явилося. 

Відео дня

Вечоріло, в багатьох котли працюють від електрики. Номер 0 800 217 217, щоб зробити заявку, мовчить. Тоді ми й звернулися по мобільному до керівника Козятинського РЕМу Віктора Козака. Як він вирішив справу – ми не уточнювали. Близько 19 години до трансформатора, що на провулку Шевченка, під’їхала автівка аварійної служби Хмільницьких електроліній. Відкривши двері трансформатора, вони виявили згорілу вставку. Замінивши її, енергетики пішли спочатку вулицею Д. Нечая, потім Чехова. Там і виявили закорочення проводів. Ліквідувавши несправність, майстри повернулися до трансформатора та увімкнули світло для всіх мешканців Білої Казарми.

Жителі згаданого мікрорайону дякують енергетикам і кажуть, що приємно здивовані їх роботою. Адже, як відзначили вони, це вперше, коли неполадки з проводами ліквідовують в темну пору доби. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up