“Мешканці кажуть, що будуть лягати під ті машини”

“Мешканці кажуть, що будуть лягати під ті машини”
  • На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” зателефонували мешканці триповерхівки на вулиці Склярова, 6.
  • Вони повідомили, що власниця будівлі по сусідству зрізала на їхній території кілька фруктових дерев.
  • Коли ми прибули на місце події і поспілкувалися з людьми, виявилося, що суть конфлікту зовсім в іншому.

Триповерховий будинок на вулиці Склярова, 6 три роки тому став ОСББ. Восени минулого року будівлю по сусідству на Склярова, 4/2 придбала власниця приватного медичного центру.

- Перебралися вони лише місяць тому, - розповідає Людмила, мешканка будинку на Склярова, 6. - Але такого сильного руху тут не було. Ми туди не лізли, вони до нас.

Минулого тижня мешканці будинку побачили, що на їх території зрізали фруктові дерева. Кажуть, ані їх, ані голову ОСББ про це не попередили. За словами мешканців, зрізати дерева дала вказівку власниця будівлі по сусідству.

Відео дня

- У нас тут була малина, - продовжує Людмила. - Яблуня на нашій території стояла. Їхня територія по паркан. Цей паркан - це наша територія. Вони забрали нашу територію, зрізали яблуню на нашій території. Потім була у нас малина, вишня, алича. Вирізали все. І малину, і аличу, і вишню.

- Йшла розмова про те, що дерева можна зрізати лише в тому випадку, якщо вона посадить нові, - додає Аліна Ходюк, голова ОСББ. - Ви бачите хоч один саджанець?! Ні! Ми посадили ялинки, черешню. Вчора РЕС приїхав, вона викликала, вони хотіли навіть нашу горобину зрізати.

Мешканці будинку кажуть, що подібне трапляється не вперше. Трохи раніше у дворі  їхньої триповерхівки зрізали мотузки для сушіння білизни. Ними користувалася чи не половина мешканців ОСББ. Адже у тих, хто живе на першому поверсі, немає балкона. Та й ті, хто живе вище, теж частенько вішали на них свою білизну.

- Приїхали, позрізали мотузки, бо вони їм заважають, - каже Людмила. - Ми живемо на першому поверсі. У нас немає балкона, щоб повісити білизну. Раніше у нас тут були мотузочки, ми собі виходили і вішали. А зараз куди нам вішати?! У нас одна мотузка залишилася між сараями. І то діти йдуть до школи, зі школи і витирають руки об це все.

- Вона сказала, вона нам дасть труби, а ми заплатимо її робітникам і вони нам поставлять. Позрізати наше, а ми ще будемо платити гроші, щоб нам потім щось поставили! А нам не треба, у нас там клумба, для чого нам там мотузки?! У нас тут було місце і було достатньо мотузок, - каже Аліна Ходюк.

За словами голови ОСББ, конфлікт був ще із попереднім власником будівлі на Склярова, 4/2. Із часом усе затихло, потім власник будівлі вирішив її продати.

У споруди, про яку йде мова, немає заїзду на територію. Голова ОСББ запропонувала новій власниці демонтувати два сектори паркану і заїжджати через територію між триповерхівкою і будівлею. Але там проходить газова труба.

- Вона каже: “Це мені дорого - знімати і переробляти проект, бо труба газова йде низько”. Ми пішли на поступки і сказали: “Боком можеш заїжджати”. Вона вирішила, що їй дешевше тут все зрізати і заїжджати через двір, - каже голова ОСББ. - Тут є адреса Склярова, 4. Якщо вже вона пішла по головам і через голову, значить не буде і цього шматка. Нехай пересуває свою будівлю. Там ще є друга половина Склярова, 4, там є заїзд. Нехай знімає між ними прольот і заїжджає так. Якщо так, значить ми теж більше на поступки йти не будемо. Мешканці кажуть, що будуть лягати під ті машини.

Мешканці триповерхівки думають, що дерева на їхній території зрізали саме для того, щоб власниця сусідньої будівлі могла заїжджати до себе через їхній двір. При цьому межі прибудинкової території у ОСББ погоджені із міською радою. Голова правління показувала нам документ.

- Це усі ці машини будуть їздити туди в проїзд, а там гуляють діти, - обурюється Марина, мешканка триповерхівки. - Тут дітей багато. Вони гуляють до самого вечора. Хто не заїжджає у двір, всі знають, що тут багато дітей гуляє. Всі повільно заїжджають. Але вони ж не будуть повільно заїжджати! Вони ж будуть літати!

- Вона сказала, що подасть нас на суд за те, що у неї немає заїзду у двір. Але я кажу: “Це ж не я тобі побудувала!” Піде в суд, значить, і ми підемо в суд. Будемо витрачати наші спільні кошти. Мешканці платять за квартиру не для того, щоб ми по судам ганяли. Ми четвертий рік ОСББ і ми практично не витратили жодної копійки ні на що, щоб у нас збереглося. У нас дах у жахливому стані, а це треба близько мільйона гривень. Ми збираємо, акумулюємо ці кошти, щоб у нас потім на щось було, - підсумувала Аліна Ходюк.

“Я маю право повне користуватися цим в’їздом”

Ми звернулися до власниці будівлі на Склярова 4/2, Людмили. Вона каже, що дійсно працівники за її вказівкою зрізали фруктові дерева, але мешканці триповерхівки це бачили.

- Мені сказали в міській раді, що фруктові дерева на приватній території мають бути три метри від забору, - розповідає жінка. - Я поговорила сусідами, ще взяла у них дозвіл, щоб контейнер перекинути. Зрізала я дерева, вони всі стояли. Мені просто треба було в них письмову згоду брати. Стояли, сказали, зріжте ще цю аличу, яка на будинок у них спирається. Це все ми зрізали. Я їм сказала, що восени я тут наведу порядок і посаджу три фруктових дерева. У мене вже підрощені навіть на подвір'ї є. Я не могла без них це все зрізати.

Що стосується мотузок для білизни, то Людмила каже, їх зрізали тому, що вони були прикручені до електроопори.

- З РЕСу приїхали мені світло проводити, а у них на електроопорі прикручені для білизни шнурки, - продовжує жінка. - І вони мені кажуть, що не можна чіпляти, тому що може пробити струмом. Тому їм підрізали ці шнурки. Але ж я їм закопала опори поряд металеві. Просто зробила за свій кошт. Кажу, ви тільки мені з хлопцями розрахуйтеся.

Із приводу заїзду на свою територію через двір багатоповерхівки, то Людмила каже, що вже порадилася із Вінницягаз про те, щоб підняти газову трубу, і буде заїжджати не через двір, а збоку.

- Я не робила жодних рухів, поки я не йшла в міську раду, - додає жінка. - Ділянка у мене там, мені потрібно до неї якимось чином під’їхати, навіть зараз сміття звідти вивезти будівельне, щоб заїхав кран. Я пішла в міську раду, вони сказали - земля міської ради. Я написала заяву на видачу сервітуту, тобто, я маю право повне користуватися цим в’їздом. Там не буде гаражів, там нічого не буде. Я їм пояснювала, що мають тільки вивезти сміття.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up