«Ми станемо банкротами»: під стінами козятинської міськради протестували підприємці

«Ми станемо банкротами»: під стінами козятинської міськради протестували підприємці
  • У вівторок, 10 листопада, о 14 годині більше сотні підприємців зібралися біля приміщення Козятинської міської ради.
  • Серед присутніх були підприємці ринку «Хлібодар», продавці інших торговельних точок та власники кафе й ресторанів.
  • Зібралися вони, щоб виразити протест проти карантинних обмежень, які запроваджені у зв’язку потраплянням Козятина до «червоної зони»

До підприємців вийшов начальник управління житлово-комунального господарства Євген Малащук і зачитав постанову місцевої комісії. Він  повідомив, що вже завтра, 11 листопада, збирається техногенна комісія і міська влада буде звертатися до обласної з листом — відкрити з певними обмеженнями кафе, кафе-бари та ресторани. Які ці обмеження мають бути, чи погодинними, чи по кількості людей, точно так само й по торгівлі, щоб все працювало, тільки дотриманням якихось вимог і норм. 

— Ми прекрасно розуміємо, що в Козятині скупченість покупців набагато менша ніж в «Епіцентрі» чи «МакДональдсі». Ми звернемося на область, щоб нас почули й у Козятині діяли наші місцеві обмеження й це так само регламентується цією постановою, яку я зачитував. Ми виберемо декілька пунктів, які не торкнуться всієї сфери діяльності.

Відео дня

І є ще один нюанс. Всі ви чули про карантин «вихідного дня». Збирається комісія на рівні держави й мають вирішувати вводити його чи не вводити. Чи будемо ми повністю закриті один день у тиждень чи 2 дні на вихідні, —  розповів Євген Малащук.

Після цих слів виступаючого одна із підприємиць перебила його й запитала:«Це хто буде закритий ми, а ви будете працювати, як працювали? Ми не можемо звести кінці з кінцями після весняно-літнього карантину»

Інші підприємці мали позицію, що цей карантин проблема не одного дня. Він надовго. І довго не працювати люди не зможуть. 

— Ми станемо банкротами, а це мінус до бюджету, — продовжила одна із мітингувальників.

Євген Малащук сказав, що розуміє людей, але він «не президент і нічого не вирішує на столичному рівні». Запропонував створити координаційну групу, щоб знати питання, які турбують підприємців. 

Координаційну раду вже створили і стали збирати підписи щоби комісія переглянула ряд неприйнятних для підприємців заборонних пунктів.

«Червоний» Козятин: про кількість хворих, електрички та життя міста
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Чому ці шановні підприємці-довбойоби з масками на бороді???!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up