«Міні-садочок » планують розширяти

«Міні-садочок » планують розширяти

З лютого цього року на території колгоспного ринку приватний підприємець Анастасія Андрусенко зі своїми подругами по освітянському цеху облаштувала дитячий садочок з вивченням англійської мови. Яким освітяни бачать свій дошкільний заклад у найближчій перспективі, наша розповідь.

Перше, що ми запитали Анастасію при зустрічі, як до неї прийшла ідея створити дитячий садочок.

— Дитячий садочок, це доповнення до нашого основного навчального закладу, – каже вона. – Ми працюємо вже сім років зі старшими дітьми, які вивчають іноземну мову. Що спонукало створити дитячий садочок? Мабуть, мої діти, я мама двох дітей. Сім років тому, коли моя Софійка була трирічною, я думала, що для неї зробити, щоб їй було цікаво? Тоді не було такої можливості, але я вже мала в голові такий проект. Коли народилася Аня, вирішила створити міні-садочок. Зараз молодшій дочці півтора, хочу, як підросте, щоб діти, граючись, навчалися. Урок в іграх малечею сприймається як гра. Вони з задоволенням виконують завдання свого вихователя Тетяни Сергіївни.

Відео дня

Діти граються в пісочниці, що ця вправа дає для розвитку дитини?

— Інтерактивна пісочниця — це інноваційна технологія, що дозволяє дитині створити свій світ. Малюнки на піску сприяють загальному розвитку, розвивають координацію і фантазію дитини. Коли діти малюють, вони показують, що в них все добре. У інших вправах у них інші заняття. Вони складають дерево за порою року, чи дерево за частинами: листочки, пташки на гілочках і т. д.  Ця вправа розвиває інтелект і увагу. Є багато сучасних конструкторів, які називаються «Розумні ігри». От ті самі кубики Нікітіна. Діти граються, не підозрюючи, що вони перебувають на уроці. 

Скільки для трирічних-чотирирічних дітей триває урок?

 — Кожен урок триває стільки часу, скільки діти проявляють до заняття активність. За менше ніж 20 хвилин наші ігри-уроки дітям не набридають.

Скільки у вашому міні-садочку дітей?

—  У нашому садочку всього 10 діток. Адже чим більше дітей, тим менша ефективність заняття. На жаль, наразі ми не можемо працювати з дітьми на повний день. Їх треба в обід повноцінно харчувати, а ще їх треба покласти спати. Щоб поставити ліжечка, приміщення у нас замале, але в перспективі ми думаємо розширятися. Хочемо розвиватися в цьому напрямку, тому що я бачу динаміку започаткованого процесу і користь від своєї роботи. Ми в лютому відкрилися, діти прийшли до нас зовсім інші. Вони соромились, плакали, не хотіли бути в садочку, тому що вони боялися. Через місяць діти розкрилися, стали одним цілим і це радує, що наша робота приносить якусь користь.

Хто ще з вами працює?

— Наталія Миколаївна — це вчитель англійської мови. Англійською діти займаються тричі на тиждень.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up