Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні. Козятинського немає

Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні. Козятинського немає

У відомстві зазначили, що карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій облдержадміністрацій та консультацій з асоціаціями і експертним середовищем та наголосили, що це є в своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін в ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду, перед його схваленням.

Згідно з цим проектом Вінницьку область поділять на п'ять районів: Вінницький, Гайсинський, Могилів-Подільський, Тульчинський, Хмільницький. Козятинщина має увійти до Хмільницього району.

«Мінрегіон спрямував на погодження проект постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звісно, що цей проект не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані. Ключове – майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб в них організувати ефективну систему державного управління, зокрема - формування на цьому рівні дієвих органів виконавчої влади», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Відео дня

Нагадаємо, 26 травня депутати козятинської міської ради зібралися на позачергову сесію. На засіданні вирішили звернутися до Кабміну і Мінрегіону із проханням створити Козятинський район, до якого увійдуть Козятинщина, Хмільниччина та Калинівщина. 

Про те, як змінювалося районування Козятинщини та які ще  були варіанти поділу нашої області читатйте ТУТ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Stepan Petrenko

    Хмільник розташований на околиці утворюємої адмінодиниці ( втім, як і Козятин), але у Козятина краще транспортне сполучення, тому Козятин із цих двох претендентів підходить краще. Але треба признати, що Калинівка розташована приблизно на однаковій відстані і від Козятина і від Хмільника і теж має нормальне транспортне сполучення, до того ж розташована ближче до обласного центру, тому кандидатура Калинівки має переваги, особливо в порівнянні з Хмільником. І взагалі, Хмільник  - це курортне місто, де відпочиваючих у здравницях мабуть більше, ніж населення, і більше нічим воно не може похвалитися. тому, якщо у верхах є здоровий глузд, то варіант з центром у хмільнику не має права на життя. Неважко здогадатись хто за цим всім стоїть - мабуть ''наш'' депутат регулярно приймає потрібних людей у кращих закладах Хмільника по вищому розряду і цим впливає на хід розгляду цього питання. Не завадило б провести журналістське розслідування по цій темі.
  • Юрий Онищенко

    Цей ЗЕублюдок знищує державу, удавити скота, методом США, коліном на шию!

    Stepan Petrenko reply Юрий Онищенко

    Укрупнення районів - це необхідність, тому що дуже багато розвелось чиновницького апарату, який ''проїдає'' і без того невеликий бюджет, що формується із податків, які платимо всі ми. А що стосується вищої влади в державі, то мало хто знає щось про міста на периферії - тут всім заправляють на рівні області, а в області перемагає той, хто має більше можливостей впливу, і думайте самі, хто б це міг бути. А наша Козятинська влада не може вирішити питання води в Козятині і тарифів на неї, а тут нема ні Зе, ні слуг, отож перед тим, як щось написати, треба включити мізки.
  • Николай Крента

    Ну i що це буде?Дурiсть велика,i загалом капець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up