Міс старшокласниця-2020. Хто переміг?

Міс старшокласниця-2020. Хто переміг?
  • Сьогодні, 6 березня відбувся конкурс «Міс старшокласниця-2020».
  • За корону боролося десять претенденток.
  • Ми поспілкувалися з деякими конкурсантками.
  • Що вони нам розповіли і хто здобув бажану перемогу — читайте у нашому матеріалі.
     

Одинадцятикласниця школи № 1 Світлана Фат виступає під номером 2. Дівчині майже 17 років. Бере участь у конкурсі краси вперше. До цього брала участь в конкурсах талантів. А їх у Світлани багато. Вона закінчила художню школу, понад 10 років займалася танцями. А ще любить співати. Проте на конкурсі демонструє зовсім інший талант — читає уривок з поеми.

— На цьому конкурсі я буду презентувати уривок з поеми, — розповідає Світлана. — Буду розказувати про життя. Воно буде в літературному порівнянні із порами року. Як на мене, це дуже цікаво, тому що дійсно життя ділиться на цикли, так само, як і пори року. Це не моя особисто поема, я її не створювала, але вона мені дуже подобається. Вона маловідома, але дуже гарна.

Відео дня

Останні два тижні Світлана провела у напруженому графіку, адже готувалася разом із іншими учасницями. Щодня проходили репетиції по чотири години.

— Це було складно. Іноді хотілося відпочити, просто піти додому, — зізнається дівчина. — Але мені здається, що ті емоції, які я переживу тут, будуть цього варті.

Світлана підготувала чотири різних образи. Один із них пошила власноруч. Це сукня зі шпалер, яку дівчина виготовила спеціально для конкурсу «Шалений модельєр».

— Шпалери і фольга — більше нічого, — розповідає Світлана. — Я шукала довго в мережі, яку можна зробити сукню. З пакетів було дуже багато варіантів. Але, як на мене, якщо є матеріал, треба його використовувати. Тому я вирішила зробити зі шпалер. Тим більше, що вони вже мають гарний візерунок і їм не потрібне доповнення. Мені у всіх образах дуже комфортно, але я переживаю за свою сукню зі шпалер, тому що вона може порватися. Я її повністю не вдягала жодного разу.

А на перший конкурс-візитівку Світлана вийшла в образі Мері Поппінс. Коли вона розкрила парасольку, посипався дощ із блискіток. Глядачі були в захваті.

— Чи готувала ти промову на випадок, якщо виграєш? — запитуємо дівчину.

— Не готувала, — відповідає вона. — Мені здається, що коли будуть переповнювати емоції, вилетить будь-яка промова з голови. Просто буду говорити експромтом.

Світлану прийшли підтримати батьки, бабуся, друзі, однокласники та класний керівник. А ще найкраща подруга Наталя, яка допомагає їй перевдягатися. Попри потужну моральну підтримку, дівчина все одно хвилюється.

— Хвилююся, тому що це стільки праці! — каже Світлана. — Так хочеться себе показати з найкращого боку! Але сподіваюся, що все буде добре.

Анастасія Коваль виступає під номером 10. П’ятнадцятирічна дівчина навчається у 10 класі школи № 1. Цей конкурс краси для неї теж перший.

— Це вперше і дуже хвилююче, — ділиться емоціями Анастасія. — Я хвилююся, але буду вести себе впевнено, намагатися не хвилюватися. Мене підтримують і я дякую своїм друзям і рідним за підтримку.

Підтримати дівчину прийшли батьки та друзі. А ще однокласниці Маша та Віка. Саме вони допомагають Анастасії готуватися до конкурсів.

Вже понад 10 років дівчина займається у «Зорянці-Арт». Прийшла ще маленькою на народні танці. Нині у колективі сучасного танцю «Dream Dance». Тож не важко здогадатися, який талант Настя показуватиме на конкурсі.

— Я відчуваю себе легко, комфортно, — розповідає про своє захоплення дівчина. — Це спосіб перестати хвилюватися. Якщо мені погано, я починаю танцювати і мені відразу стає легше. Це моє хобі. Я цим захоплююся.

Для конкурсу Анастасія теж підготувала кілька образів. Перший — лялька Барбі. Дівчина вийшла з великої коробки, наче справжня лялька.

Ще один образ — диско. Це сукня, яку Настя виготовила сама.

— Я використовувала звичайні диски комп’ютерні і папір, — розповідає дівчина. — Кожен диск я пришивала до сукні, там, де спідниця. І верх у мене виконаний з паперу.

Світлана та Анастасія — двоє з десяти учасниць конкурсу «Міс старшокласниця-2020». Його влаштували керівники «Зорянки-Арт» Антон та Аліса Машевські.

У залі також встановили дві скриньки для збору коштів Емілії Полончук та Мілані Монастирській. Це дві маленьких козятинчанки, які лікуються за кордоном.

Конкурсу проходив у кілька етапів. Перший — «Маскарадна візитка». Дівчата перевтілювалися в образи казкових персонажів та героїв фільмів. Тут були Покахонтас, Лісова красуня, Фея, Білосніжка, Белла з «Сутінок», Пеппі довга панчоха, Оксана з «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки», Рапунцель, Барбі та Мері Поппінс.

Наступний конкурс — «Мій талант». Дівчата співали, танцювали, декламували вірші, а дехто навіть малював.

На черзі конкурс «Шалений модельєр». Учасниці дефілювали у сукнях, пошитих власноруч. Тут були вбрання з газет, гральних карт, компакт-дисків.

Після дефіле у саморобних костюмах конкурсантки відповідали на питання від журі без підготовки. Їх запитували, у який момент з життя вони хотіли повернутися, якби була машина часу, чи справді кращі друзі дівчат — діаманти, яких три бажання вони б загадали золотій рибці.

Останній конкурс — вальс.

Кожен виступ та дефіле оцінювало журі. Це — Олена Касаткіна, Зоя Голубовська, Ігор Мельничук, Віталій Костюк та Марія Мудра. А секретар журі Марина Ясінська підраховувала бали.

Поки судді оцінювали конкурсанток, глядачів своїми виступами розважали вихованці студії народного танцю «Зорянка» та студії сучасного танцю «Dream Dance».

Нарешті настав час оголосити переможниць. Міс глядацьких симпатій стала Анастасія Коваль.

Ірина Приболовець виборола титул «Міс посмішка».

«Міс ніжність» стала Ельвіра Шкрабій.

Вероніку Грабецьку визнали «Міс дефіле».

«Міс артистичність» стала Вікторія Оліярська.

Світлана Фат виборола титул «Міс грація».

«Міс інтелект» визнали Владиславу Павловську.

«Міс оригінальність» стала Анастасія Кардаш.

Друга віце-міс — Маріанна Шевчук.

За крок до перемоги опинилася володарка титулу «Перша віце-міс» Діана Лопатіна.

Корону переможниці одягнула Анастасія Коваль.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up