Мисливці не купують патрони, а розмножують фауну (оновлено)

Мисливці не купують патрони, а розмножують фауну (оновлено)

На волю випустили 40 самок і 10 самців зайця-русака

За своє життя до сьогодні я не уявляв, як про мисливців можливо розповідати з посмішкою. Хоча з дитинства зачитувався “Мисливськими усмішками” Остапа Вишні. Цей письменник з його усмішками в українській літературі унікальний. Він один. Поряд з ним немає нікого. Найперше, це кладова синтезу народного анекдоту, опису пейзажу, лірики. Проживши в пеклі 25 років тюремного ув’язнення, Остап жодного разу не написав про піднесення будівника соціалізму. А в темі мисливства йому не потрібно було кривити душею, тому його твори актуальні сьогодні.

Пригадується знаменитий почин на полювання з девізом “Хай живуть зайці”. Певно, начитавшись Остапа Вишні, він втілився в первинному мисливському осередку села Бродецьке Козятинського району.

Остапові нащадки Олександр Фурман з Бердичева та Сергій Бондар з Бродецького за участю голови УТМР м.Козятина Володимира Зайчика об’єднали навколо себе громаду мисливців, які замість того, щоб купувати патрони в складчину, придбали маточне поголів’я фазанів та зайців і випускають його в природу. Що з цього вийшло, читайте в екслюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин”.

Відео дня

 

Мисливці випустили зайців

Під час візиту на угіддя первинної організації села Бродецьке, члени організації саме випускали зайців-русаків — 40 самок і 10 самців у вольєр з подальшим утриманням та випуском молодняка в наступні роки у живу природу.

— Молодняк заплановано випустити на волю в дике середовище, — каже член організації Олександр Фурман. — Ми маємо відтворювати поголів’я, яке буде розводитися. А потім цих зайців випустимо по Козятинському району. Одна із самок, з тих, що привезли, приводить 6 зайченят. Від 7 самок і 3 самців за сезон отримують 70 голів молодняка. Частину цього поголів’я — 25 голів — ми закупили у Рівенській області в місті Сарни. Там дуже гарна кров — львівська, білоруська, ровенська, житомирська. Змішування потрібне для посилення генотипу тварин.

— Це ініціатива первинної організації села Бродецьке, — розповів голова Козятинської районної організації УТМР Володимир Зайчик. — Мисливці закупили все необхідне. Ці зайці, що вони привезли, має всі сертифікати, щеплення — з боку ветеринарії все в порядку. У місці, де купували тварин, ніяк на можуть дати без певних документів, сертифікатів, про те, що вони не є хворі тощо. Це велика заслуга первинної організації, членів цього колективу. Зокрема, Сергія Бондара і Олександра Фурмана. Хлопці мають ініціативу. До речі, раніше випускали більше 500 голів фазана. Знаходяться птахи зараз на цій території, вони вільно перелітають, годуються, частина залишається в мисливських угіддях, частина перелітає. Тобто вони мають можливість мігрувати. Тут досить привабливі для них умови. Мають що їсти, догляд, охорону тощо. Територія огороджена, охороняється. Є ставочок, тобто дичині є де сховатися, що їсти, є прикормочні майданчики. Дуже велика заслуга цих хлопців у відтворенні мисливської фауни.


 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Влад Лісовий

    ЩИРА  ПОЗИЦІЯ БЕЗ ФАЛЬШУ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up