Міст через Водокачку зі сторони села Козятин чекає свою жертву

Міст через Водокачку зі сторони села Козятин чекає свою жертву
Цілий блок колони відвалився від мосту
  • Про те, що міст аварійний, говорили ще у 2016 році. Тоді члени об’єднання мисливців та рибалок звернулися до влади, щоб вони з мостом щось робили. 
  • Міська та районна рада визнавали, що міст дійсно аварійний, тільки у владних кабінетах ніяк не могли визначитись: міст територія села чи міста.
  • Вчора, 2 березня, від мосту відвалився величезний шматок колони, що тримає перекриття. 

Зранку, 2 березня, на гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернувся козятинчанин Василь

— Міст, який розділяє село Козятин з містом, руйнується на очах. рушиться. Приїдьте і побачите, яка груда каміння обірвалася від колони. Це просто жах  — частина центральної колони висить в повітрі. — розповів чоловік, а нам пригадалася історія з цим мостом майже семирічної давнини.

Тоді рибалки риболовного клубу на чолі з Леонідом Рабиновичем мали на греблі поставити огороджувальну сітку, щоб з водокачки риба не втікала у «клубний» ставок.

Відео дня

Коли рибалки опустилися донизу, очам своїм не повірили. Там мисливці за металами витягли з колон всю  арматуру, до якої могли добратися. Рибалки тоді прийшли до редакції казали, що  місток, який з’єднує село Козятин з містом, своє віджив. 

— Колонам, що тримають на собі плити перекриття, більш як 100 років. Колона, яка тримає міст, висить в повітрі, — перебиваючи один одного казали вони.

Таким міст був в кінці квітня 2016 року

На ту пору міська рада вважала, що місток старої водокачки — то територія сільської ради, а районна рада вважала, що місток — то територія міської ради.

В середині квітня цього року буде сім років, як рибалки хотіли поставити на греблі загороджувальні сітки. Вже більше, як два роки немає Козятинського району і Козятинської районної ради. Чий той міст був тоді, вже й не важливо. Зараз він вже точно є територією Козятинської громади і ремонтувати його  доведеться нашому ЖКГ. Наскільки нам відомо люди зверталися з листом до міської ради, щоб міст між водокачкою і клубним ставком взяли на баланс громади. 

Ми з цього приводу звернулися до в.о. начальника ЖКГ Івана Вовкодава. Він підтвердив, що було таке подання і сказав, що у п’ятницю, 3 березня, після сесійного засідання поїде до мосту і особисто його огляне. Тож є надія, що згаданий міст буде відремонтовано за умови коли держказначейство дасть згоду на видаткові статті на будівництво. 

Хоча аварійний міст — це м’яко сказано. Правильніше було б задатись питанням чому він не розвалився. Відповідь на це питання дали рибалки. Колонам більше 100 років. 

Майже половина середньої колони висить у повітрі

Читайте також:

На вулиці Данила Нечая та Князів Острозьких у болоті можна загубити взуття

25 лютого пропонують зробити Днем жінки. Що про це кажуть козятинські чоловіки?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Геннадий Ткачук

    Все так гарно обіцяли -воду чисту і дороги ,а мости зведуть вони ,тільки вибири лиш ти .Потім все це забувають ,головне у них тепер  будинок культури розвалити ,скажете ,а міст ?Як ходили так і будете ходити .Тож
    Давайте не чекайте ,а офіційну заяву в місцеву раду подавайте .Щоб у разі небезпеки ,знати халатників прикмети .Бо коли все офіційно ,лиш тоді будуть робити все активно .А у разі небезпеки ,хтось отримає в пащеку..
  • Моя Европа

    Це лице цього села, так виглядає все «місто»

keyboard_arrow_up