Місцеві вибори 2020: вчора почалась виборча кампанія

Місцеві вибори 2020: вчора почалась виборча кампанія

Від суботи, 5 вересня, в Україні офіційно розпочалася кампанія з проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
 

Вибори голів та депутатів сільських, селищних і міських рад відбудуться за новим Виборчого кодексу, в якому враховується територіальна основа Україну і кількість виборців в громаді.

Зокрема, в територіальних громадах з кількістю виборців в 10 тисяч депутати сільської, селищної, міської ради обиратимуться за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому можна обрати не менше двох і не більше чотирьох депутатів.

Тим часом, в територіальних громадах з кількістю виборців 10 тисяч і більше депутатів оберуть за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.

Відео дня

На нинішніх виборах обов'язковим є дотримання гендерної квоти при формуванні виборчих списків місцевих організацій політичних партій, за якою серед кожних п'яти кандидатів у виборчому списку має бути не менше двох жінок.  


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up